Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Μπορεί οι Ευρωπαίοι να είναι οργισμένοι με τον Αλέξη Τσίπρα και τα καψώνια που τους κάνει, φαίνεται, όμως πως τον εκτιμούν περισσότερο από τον προκάτοχο του Αντώνη Σαμαρά.

Τουλάχιστον, αυτή είναι η πρώτη εντύπωση, σύμφωνα με διπλωμάτες. Στο πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, οι εταίροι βλέπουν τον εκπρόσωπο μιας κυβέρνησης που είτε συμφωνούν μαζί της είτε όχι, ασφαλώς και δεν συμφωνούν για να μην μπερδευόμαστε, έχει το θάρρος να τους το λέει κατάμουτρα.

Η τακτική του Σαμαρά ήταν ακριβώς αντίθετη. Τους έλεγε ναι σε όλα, υπέγραφε τα μνημόνια, ψήφιζε τους νόμους παίρνοντας όλο το πολιτικό κόστος, αλλά δεν τα εφάρμοζε. Ασφαλιστικά, εργασιακά, φορολογικά. Όλα υπογραμμένα, όλα ψηφισμένα, όλα στο περίμενε. Σε κάθε έλεγχο, το αίμα ανέβαινε στο κεφάλι των τροϊκανών. Και όλα ματεφέρονταν στο επόμενο εξάμηνο.

Εκείνο που τους είχε ενοχλήσει περισσότερο ήταν η αναβλητικότητα στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Είχαν φτάσει στο σημείο να πιστεύουν σε παιχνίδι κυβερνητικών παραγόντων με φοροκλέφτες, καθώς ο μηχανισμός του κράτους είχε σταματήσει να λειτουργεί από τις ευρωεκλογές. Αυτή η αυτοπαραίτηση ήταν μία από τις αιτίες που το ευρωπαικό διευθυντήριο είχε δώσει την άδεια για πρόωρες εκλογές.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιους εχθρούς εκτός και εντός Ελλάδας έχει ο Βαρουφάκης