ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΜΟΥΗΛ ΡΩΤΗΣΕ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ

πηγή: Fosphotos
 

Ο Πάνος Καμμένος ψάχνει και δεν έχει ανακαλύψει ακόμα ποιος, ποιοι είναι αυτοί που του έστειλαν το δέμα, με ράσο καλογέρου και ένα σημείωμα με βυζαντινή γραφή: «Τοιούτον ένδυμα φορούσε ο γενναίος κοσμοκαλόγερος Σαμουήλ». Είναι μια αγνώστου αποστολέα «απάντηση»-ενθάρρυνση προς τον υπουργό εθνικής αμύνης, ο οποίος είπε τη μεγάλη κουβέντα: «Αν δεν μας δώσουν οι δανειστές αυτό που θέλουμε θα το κάνουμε Κούγκι».

Το καλοκαίρι του 1800 ο Αλή Πασάς, που ήθελε να ξεμπερδέψει με «τους γιδοκλέπτες γκιαούρηδες», όπως αποκαλούσε τους Σουλιώτες, έστειλε 3.000 κτίστες(!!!) να σηκώσουν οχυρά πέτρινα, πύργους πολιορκητικούς για να εμποδίζει τις παρτιζάνικες εξορμήσεις των Σουλιωτών. Από κοντά και ο στρατός του Αλή που πραγματικά υπέφερε πάνω στα αφιλόξενα βουνά.

Σκληρά καρύδια οι Σουλιώτες. Κτίζανε τα μαστόρια του Αλή, κάνανε ντου οι Τζαβελλαίοι και γκρεμίζανε. Τότε εμφανίστηκε ένας καλόγερος με το όνομα Σαμουήλ που από το στόμα του έβγαιναν κουβέντες περίεργες, σημαδιακές. Μάλλον δεν ήταν στα καλά του τούτος ο φανατισμένος θρησκόληπτος.

Τέλος πάντων, η κουβέντα του Πάνου Καμμένου ότι Θα το κάνουμε Κούγκι έγινε σούσουρο στη Γερμανία. Θέμα για τους γελοιογράφους των εφημερίδων, ενώ ο Σόιμπλε ρώτησε τι είναι Κούγκι; Και του είπανε στο στόρυ με τον Σαμουήλ, που έβαλε φυτίλια στο μπαρούτι του οχυρού και το ανατίναξε στέλνοντας στον άλλον κόσμο, μαζύ με τον ίδιον και πέντε ακόμα γερόντια των Σουλιωτών, κάποιους μισθοφόρους του Αλή Πασά.

Διαβάστε ακόμα:

Ράσο παλαιοημερολογίτη θα φορέσει ο Καμμένος