Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΙΚΗ - ΤΣΙΠΡΑ

 

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Μίκη Θεοδωράκη στο σπίτι του. Για ποιο λόγο; Διαδόσεις ανεύθυνες που στερούνται σοβαρότητας είναι αυτά ότι ο Αλέξης Τσίπρας έτρεξε να προλάβει τον μέγα Έλληνα καλλιτέχνη μήπως τα χώσει κι αυτός στην κυβέρνηση του Σύριζα, μετά τον Μανώλη Γλέζο.

Είχε προηγηθεί το άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη όπου καλούσε την αριστερή κυβέρνηση να πει «Όχι» στο Νάιν του Σόιμπλε όσο ήταν ακόμα ανοικτή η νέα συμφωνία. Ο αποδυτηριάκιας θα αποκαλύψει τον πραγματικό λόγο της επίσκεψης στην Ακρόπολη, στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη.

Παραμύθι φούρναρης είναι κι αυτό που βγαίνει από τα στημένα ρεπορτάζ. Ότι ο Τσίπρας είπε στον σύντροφο Μίκη ότι είσαι αγωνιστής της αριστεράς πολεμιστής εδώ και δεκαετίες, άρα συμφωνείς ότι στον πόλεμο χρειάζεται στρατηγική, δηλαδή ΟΧΙ να σπάσουμε τα μούτρα μας με κατά μέτωπο επίθεση ενάντια στον εχθρό, στους δανειστές μας.

Μαλακίες. Δεν είπε τέτοια πράγματα ο Αλέξης Τσίπρας. Άμα τα πίστευε αυτά θα τα έλεγε προεκλογικά στον ελληνικό λαό. Ότι θα πάω να κάνω διαπραγμάτευση με... στρατηγική, με τακτική, με ελιγμούς, όλα αυτά που φέρεται να είπε στον Θεοδωράκη κι αυτός σαν πολεμιστής της αριστεράς τα καταλαβαίνει. Άρα, δεν θα τον κατηγορήσει κι αυτός για κωλοτούμπα τον πρωθυπουργό.

Η αλήθεια είναι ότι ο Τσίπρας έχει γράψει στίχους και επισκέφθηκε τον Θεοδωράκη για να του ζητήσει να τους μελοποιήσει. Ο Μίκης διάβασε τα στιχάκια του πρωθυπουργού και αυστηρά του είπε: Σύντροφε Αλέξη, δεν κάνεις για ποιητής, εσύ γεννήθηκες για να κυβερνήσεις την Ελλάδα. Αυτό είναι το ταλέντο σου.

Διαβάστε ακόμα:

Συριζαίοι θέλουν να διώξουν τον Τσίπρα