ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ Ο ΓΛΕΖΟΣ

πηγή: Fosphotos
 

Επειδή κανένας δεν τα γράφει. Είτε διότι δεν έχει τα άντερα, είτε διότι δεν τα σκέπτεται όπως ο αποδυτηριάκιας. Ο Μανώλης Γλέζος έκανε 5 χρόνια εξορία. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχει δικαίωμα να μας λέει τι πρέπει να γίνει. Κουφό. Αν, δηλαδή, χωρίς να έχει εξοριστεί ήταν ένα αξιόλογο μυαλό, ένας έντιμος άνθρωπος, ικανός και αποτελεσματικός, δεν είχε το δικαίωμα να κάνει δημόσια κριτική; Κουφό.

Ο Μανώλης Γλέζος, όπως κάθε αγωνιστής της αριστεράς, έκανε εκτός από εξορία και φυλακή. Αυτός 11 χρόνια. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο μαλάκας ο λαός έχει υποχρέωση να τον εκλέγει βουλευτή. Κουφό.

Πολιτικά η Ελλάδα καταστράφηκε από τη γενηά του Πολυτεχνείου. Αγωνιστές φοιτητές έγιναν βουλευτές και υπουργοί. Για 20 χρόνια τουλάχιστον προεκλογικά έβλεπες αφίσες με τη φάτσα του τάδε υποψηφίου βουλευτή και δημάρχου και μοναδικό προσόν του ότι ήταν στο... Πολυτεχνείο. Ότι ήταν αντιχουντικός. Η αλητεία.

Με ποια λογική αξίζει δημόσιο αξίωμα εκείνος που αντιστάθηκε στη δικτατορία και την κάθε αυθαιρεσία; Το έκανε, δηλαδή, για να εμπορευθεί μετά πολιτικά το τομάρι του. Μιλάμε για εμπόριο πολιτικής σαρκός, όπως λέμε λευκής σαρκός.

Ο Μανώλης Γλέζος κατέβασε τη σβάστικα από την Ακρόπολη. Μπράβο του. Ήταν μία πράξη υψηλού πατριωτισμού. Να, όμως, που λόγω εκείνης της ενέργειάς του ο Μανώλης Γλέζος μας ζαλίζει τον έρωτα κομματικά εδώ και 70 χρόνια. Χωρίς ποτέ να έχει βοηθήσει την Ελλάδα. Τι θα μπορούσε να κάνει;

Πρώτα-πρώτα να είχε καταγγείλει, όπως κάθε αριστερός, κάθε αριστερό κόμμα, εκείνους τους λαϊκιστές ψευτοαριστερούς και ψευτοδεξιούς πρωθυπουργούς που φουντάρανε οικονομικά την Ελλάδα. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Ποτέ των ποτών δεν ακούστηκε μια φωνή από αριστερά για τις κυβερνήσεις που δανειζόντουσαν από το εξωτερικό. Ποτέ.

Διαβάστε ακόμα:

Ενας γραφικός ξεμωραμένος είναι ο Γλέζος