ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

 

Σοβαρός άνθρωπος είναι, σου λένε κάποιοι, άρα λέει σοβαρά πράγματα. Κι όμως! Από τον σοβαρό θα την πατήσεις. Ο μαλάκας δεν υπάρχει περίπτωση να σε ρίξει στο λούκι. Ο μαλάκας, άλλωστε, και άξια λόγου να πει θα τα πάρεις για τρέλλα, για άσχετα.

Πέτρος Μάρκαρης, άτομο σοβαρό, συγγραφέας, κορυφαίος μεταφραστής, ο πρώτος Έλληνας που τιμήθηκε από την κυβέρνηση της Μέρκελ πριν από ένα χρόνο με τον Σταυρό του Τάγματος της Αξίας της Γερμανίας. Έχει μεταφράσει Γκαίτε και Μπρεχτ ο 78χρονος και έδωσε συνέντευξη στην γερμανική «Die Welt».

Λεφτά δανείζουν οι Γερμανοί στην Ελλάδα, άρα επόμενο είναι να θέλουν να μάθουν από σοβαρά άτομα τι παίζει στη χώρα μας. Τι λέμε για την κυβέρνησή μας, πώς βλέπουμε τη γερμανική κυβέρνηση. Κατανοητά αυτά. Ρωτήθηκε, λοιπόν, ο Πέτρος Μάρκαρης πώς τα πάει ο Τσίπρας και ποια η γνώμη του κόσμου για τον νέο πρωθυπουργό.

«Εγώ δεν ψήφισα Τσίπρα, αλλά βλέπω τα πηγαίνει καλά. Η Ελλάδα βέβαια εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της τρόικας, που δεν την λέμε πλέον έτσι για να αισθάνονται καλά οι Έλληνες. Ο Τσίπρας έχει κάνει αρκετά λάθη, το πιο μεγάλο έχει όνομα: Βαρουφάκης. Τον έχω γνωρίσει τον σημερινό υπουργό οικονομικών, είναι απίστευτα αλαζόνας και λέει ανόητα πράγματα...».

Μία παρατήρηση από τον αποδυτηριάκια. Γιατί είναι λάθος επιλογή ο Βαρουφάκης; Κατ' αρχήν δεν ξέρουμε ότι είναι επιλογή του Τσίπρα. Πιθανόν να είναι απαίτηση ξένης χώρας. Το ξέρουμε; Δεν το ξέρουμε.

Ελλάδα είσαι. Όταν εξαρτάσαι από άλλον, επόμενο είναι να κάνεις ό, τι σου πει ο πιο ισχυρός, Αμερική, Γερμανία, δεν ξέρω ποιος. Τον Παπαδήμο, δηλαδή, ποιος τον έκανε πρωθυπουργό. Στημένος απ' έξω ήρθε. Ο Στουρνάρας ήταν επιλογή του Σαμαρά; Έλα!

Διαβάστε ακόμα:

Ο μεγάλος φόβος του Τσίπρα με τον Λαφαζάνη