ΣΑΜΑΡΑ ΓΕΡΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Το σενάριο της αριστερής παρένθεσης κόβει τα φτερά των δελφίνων της ΝΔ, με αποτέλεσμα κανείς από τους επίδοξους διαδόχους του Αντώνη Σαμαρά να μην θέσει θέμα ηγεσίας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος.

Ο πρόεδρος του κόμματος όχι μόνο απέρριψε την έμμεση πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη να παραιτηθεί, αλλά ήταν αρνητικός και στην εισήγηση για σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου. Όπως εξήγησε, κάτι τέτοιο θα βύθιζε το κόμμα σε εσωστρέφεια, σε μία περίοδο που η κυβέρνηση κλυδωνίζεται και σύντομα θα κλυδωνίζεται ακόμη περισσότερο. Ο Άδωνης Γεωργιάδης το είπε ακόμη πιο καθαρά. Υπομονή, η κυβέρνηση δεν θα αντέξει ως το Πάσχα. Η κοινωνία κάνει δεξιά στροφή.

Στην πρώτη μετά τις εκλογές συνάντηση του με τους βουλευτές της ΝΔ, ο Α. Σαμαράς προσήλθε με τη βεβαιότητα ότι κανείς από τους δελφίνους δεν ήταν έτοιμος να τον αμφισβητήσει καταστατικά, πόσον μάλλον όταν ο Κ. Καραμανλής τον είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα παρενέβαινε υπέρ κανενός υποψηφίου. Δεν παραιτούμαι, όποιος θέλει να θέσει θέμα ηγεσίας ας το κάνει εδώ και τώρα ,είπε για να τον ακούσει η Ντόρα ,η μόνη που διέδιδε ότι θα τον αμφισβητούσε. Αλλά η πρώην υπουργός συνελήφθη απροετοίμαστη.

Όλοι οι αρχηγοί της παράταξης μετά από ήττες παραιτούνται, απάντησε επιστρέφοντας το μπαλάκι στον πρώην πρωθυπουργό. Και πρότεινε τη διενέργεια εκτάκτου συνεδρίου. Αρνητικός και σ αυτό ο Μεσσήνιος.

Θα κάνουμε μία πανελλήνια συνδιάσκεψη, είπε

Κι όλα τελείωσαν.

Διαβάστε ακόμα:

Προς πλήρη αυτονόμηση η Κωνσταντοπούλου