ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Στροφή προς το ρεαλισμό καταγράφει το εκλογικό σώμα, το οποίο, παρότι σε ποσοστό άνω του 75%, πιστεύει ότι η συμφωνία τετράμηνης παράτασης συνιστά συνέχιση των μνημονίων, εν τούτοις αποτιμά σε ποσοστό 64% θετικά και μάλλον θετικά την πορεία του κυβερνητικού έργου έναντι 83,6% το Φεβρουάριο.

Η κωλοτούμπα των πολιτών χαρακτηρίζεται πρωτοφανής κι αυτή είναι μία μόνο από τις εκπλήξεις της έρευνας. Τα ποσοστά θετικής αποτίμησης ανάλογα με την κομματική τοποθέτηση, είναι ιδιαιτέρως υψηλά, μεταξύ των άλλων και στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, που ασκεί την εντονότερη αντιπολίτευση, με ποσοστό άνω του 36%.

Ενδιαφέροντα και τα στοιχεία σχετικά με την ικανοποίηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Το 59,6% απαντά «ναι» και «μάλλον ναι», ενώ το 37,6% «μάλλον όχι» και «όχι». Μεγάλα ποσοστά ικανοποίησης (75,3%) εκφράζουν οι νέοι 18-34 ετών, αλλά και οι άνω των 55 ετών (59,1%). Όσον αφορά την επαγγελματική τους απασχόληση, προηγούνται οι άνεργοι (83,4%).

Θετικά κρίνουν τα πρώτα δείγματα γραφής της Ζωής Κωνσταντοπούλου ως προέδρου της Βουλής οι έξι στους δέκα (61,6%), αρνητικά το 30,4%, ενώ δεν απαντά το 8%. Η Δημοσκόπηση έγινε από την εταιρία Marc για την εφημερίδα των Συντακτών.

Διαβάστε ακόμα:

Η μεγαλύτερη πλάκα με την Κωνσταντοπούλου