ΕΤΡΕΞΕ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΔΕΥΤΕΡΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Αυτό που έγινε αυτές τις μέρες στη Νέα Δημοκρατία δεν έχει προηγούμενο. Οι άνθρωποι έχασαν παταγωδώς τις εκλογές και δύο τινά είχαν να κάνουν. Να αλλάξουν αρχηγό, όπως γίνεται συνήθως σ' αυτές τις περιπτώσεις ή να κάτσουν και να κουβεντιάσουν πως θα οργανωθούν και τι να αλλάξουν για να γίνουν πιο ελκυστικοί. Δεν έκαναν τίποτα από τα δύο.

Όσον αφορά το θέμα ηγεσίας, η Ντόρα απλώς το υπαινίχθηκε. Με πολύ ομολογουμένως τάκτ, προφανώς για να μη νομισθεί ότι ήθελε να πάρει τη θέση του Σαμαρά. Αν είναι δυνατόν.

Αντί λοιπόν να εμφανιστεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ή στην Πολιτική Επιτροπή με την πρόταση αμφισβήτησης του αρχηγού υπογεγραμμένη από 26 βουλευτές, όπως λέει το καταστατικό και να προκαλέσει πανικό στους σαμαρικούς, άρχιζε να ψελλίζει κάτι για την ιστορία του κόμματος. Ότι δηλαδή στη ΝΔ κάθε φορά που ένας αρχηγός έχανε τις εκλογές, έχανε και την ηγεσία και εσύ Αντώνη που τηρείς τις παραδόσεις, τι θα έλεγες να πηγαίναμε σε έκτακτο συνέδριο να κουβεντιάζαμε σαν πολιτισμένοι άνθρωποι.

Ο Μεσσήνιος κάτι υποπτεύθηκε, αλλά δεν ήταν και πολύ σίγουρος. Είπε λοιπόν πως όποιος θέλει να θέσει θέμα ηγεσίας, πρέπει να το κάνει εδώ και τώρα, αλλά κανείς δεν ανταποκρίθηκε. Με την ευκαιρία έριξε και έναν δεκάρικο για την απέχθεια του στις καρέκλες και τα αξιώματα. Την ίδια έκκληση έκανε και ο Νικήτας Κακλαμάνης, που επίσης είχε υποπτευθεί κάτι από αυτά που είχε πεί επίσης ακροθιγώς ο Ν. Δένδιας. Τσιμουδιά. Κανείς από τους δελφίνους, όπως φάνηκε, δεν είχε τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών για να κινήσει τις διαδικασίες αλλαγής ηγεσίας. Όλοι ήλπιζαν στο ...φιλότιμο και ευθιξία του ηγέτη.

Ο Σαμαράς, όμως, κατηγορηματικός στην άρνηση του. «Αν συμφωνήσω με την πρόταση για συνέδριο, κανείς δεν θα ασχολείται με την κυβέρνηση και τις παλλινωδίες της. Όλοι θα συζητούν για τους καβγάδες στη ΝΔ».

Αυτά είπε και απέρριψε κάθε συζήτηση για συνέδριο και κάθε κουβέντα για τα αίτια.

Διαβάστε ακόμα:

Αρχηγός ήταν ο Καραμανλής, όχι δεξιός