ΠΩΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Κανείς δεν το περίμενε, ο πασίγνωστος από τις τηλεοπτικές του παρουσίες Γιάνης Βαρουφάκης, καμμία σχέση με τον Σύριζα, ότι θα γινόταν ο υπουργός οικονομικών της αριστερής κυβέρνησης. Της κυβέρνησης, τέλος πάντων, που αυτοαποκαλείται «αριστερή», όμως στην πραγματικότητα συνεχίζει στο ίδιο πλάνο, όπως πολιτευόταν και η προηγούμενη, οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Από πού και ως πού ο Βαρουφάκης, λοιπόν; Ένα άτομο που δεν έχει καμμία σχέση με την αριστερά, με το κόμμα που κέρδισε τις εκλογές. Ο Βαρουφάκης έχει σχέση με την τηλεόραση, με τα μήντια γενικώς, με την οικονομία βέβαια, με το twitter, με το αντισυμβατικό ντύσιμο, με το κινηματογραφικό ύφος και εκτός όλως των άλλων κάνει τη διαφορά με το άλλο σημαντικό. Το μικρό του όνομα το γράφει μ' ένα νί, Γιάνης, όχι Γιάννης από το εβραϊκό όνομα Ιωάννης.

Τον Βαρουφάκη τον επέλεξε ο Τσίπρας, επειδή ο νεόκοπος πρωθυπουργός είναι ολότελα αμαθής με τα οικονομικά. Το κόμμα, βέβαια, έχει στη σύνθεσή του οικονομολόγους, Δραγασάκης, Σταθάκης, Τσακαλώτος, Μηλιός. Η πρόταση, όμως, του Νίκου Παππά στον καρντάση τον Τσίπρα ήταν να έχουμε έναν καταδικό μας, έναν «προσωπικό» οικονομολόγο, όχι κομματικό, ο οποίος μάλιστα θα μας δίνει και την αύρα του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι, πολιτικών και τραπεζικών που αποφασιστικά επηρεάζουν την Κομισιόν.

Το λάθος του Τσίπρα ήταν που θεώρησε ότι θα τον «υπηρετήσει» ο Βαρουφάκης με τις δεδομένες, τις αναγνωρισμένες γνώσεις του σαν αναλυτής, σαν «ακτινογράφος» στο διεθνή χώρο του χρήματος. Να, όμως, που πλέον ο Βαρουφάκης χρησιμοποιεί αυτός τον Τσίπρα! Με ποιαν έννοια;

Πολύ απλά ο Βαρουφάκης κάνει προσωπικό παιχνίδι. Για πάρτη του παίζει. Δηλαδή, τι; Ότι ο υπουργός οικονομικών είναι της διαπλοκής. Ότι εξυπηρετεί οργανωμένα συμφέροντα σε βάρος της Ελλάδος. Όχι τέτοια πράγματα. Δεν ασχολείται με τέτοια μια ντίβα. Ένας showman.

Ο Βαρουφάκης είναι ο Μικ Τζάγκερ του Σύριζα. Με το μικρόφωνο της κυβέρνησης στο χέρι ο «Γιάνης» τραγουδάει στη σκηνή επάνω, χορεύει γνωρίζοντας ότι κατακτά το ακροατήριο. Αυτό τον ενδιαφέρει τον Βαρουφάκη. Η παράσταση που δίνει. Να, γιατί χρησιμοποιεί τον Τσίπρα, τον Σύριζα, την κυβέρνηση.

Για σκέψου το άλλο. Το πιο φοβερό. Να μη γινόταν υπουργός οικονομικών ο Βαρούφ. Μ' αυτά που κάνουν οι συριζαίοι θα τους είχε κάνει με τα κρεμμυδάκια στα ελληνικά κανάλια. Χαίρετε.

Διαβάστε ακόμα:

Μόνο ΓΑΠ, χοντρός και Καλαματιανός