ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Λίγο πριν κατατεθεί η κυβερνητική πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος έσπευσε να την απαξιώσει. «Έχουν παραγραφεί οι ποινικές ευθύνες των κυβερνήσεων που μας οδήγησαν στα μνημόνια, μόνον φιλολογικές συζητήσεις μπορούν να υπάρξουν στο Κοινοβούλιο», σημείωσε, αφήνοντας αιχμές και κατά των ΑΝΕΛ για τη δική τους έτοιμη ήδη πρόταση.

Όμως με τη φράση του αυτή ο Α.Μητρόπουλος δεν απαξιώνει προκαταβολικά την αναμενόμενη πολιτική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη δική του στάση στα χρόνια της αντιπολίτευσης. Κάθε λίγο και λιγάκι πετούσε και από μία εξεταστική. Άλλοτε για τα μνημόνια και άλλοτε για το ασφαλιστικό

Για παράδειγμα στις 16 Δεκεμβρίου 2014, προειδοποιούσε με εξεταστική επιτροπή και ακόμη με ειδικό δικαστήριο όσους συμμετείχαν στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, συμπεριλαμβανομένου του υποψηφίου, την περίοδο εκείνη, Προέδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα.

«Επί υπουργίας του κ. Δήμα στην κυβέρνηση Παπαδήμου ψηφίστηκαν τα μνημονιακά κείμενα για παράδοση της κυριαρχίας της χώρας. Επί υπουργίας του έγινε η εμβάθυνση της εσωτερικής υποτίμησης που οδήγησε στην περικοπή των συντάξεων», δήλωνε στον ΣΚΑΙ ο κύριος καθηγητής.

Σημείωνε μάλιστα πως θα πρέπει να ερευνηθεί και η απόφαση της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου για είσοδο στο πρώτο μνημόνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «...ο Παπανδρέου θα λογοδοτήσει για το Καστελόριζο».

Σήμερα όλα αυτά έγιναν φιλολογικές συζητήσεις. Όλα έχουν παραγραφεί. Ακόμη και τα χειρότερα εγκλήματα κατά του λαού και της χώρας. Αλλά και τότε, εννοώ τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε συντελεστεί η παραγραφή των όποιων αδικημάτων, αφού το άρθρο 86 του Συντάγματος είναι σαφές.

Όπως αναφέρει, για να μην παραγραφεί ένα αδίκημα υπουργού πρέπει η Βουλή να ασκήσει τη δίωξη εναντίον του το πολύ μέχρι το τέλος της δεύτερης συνόδου της κοινοβουλευτικής περιόδου μετά την τέλεση του αδικήματος. Εχει περάσει ακόμη και η ...παράταση.

Διαβάστε ακόμα:

Μυστική συμφωνία Τσίπρα - Καραμανλή για την εξεταστική