ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΡΙΣΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ

 

Λαγούς μπορεί να βγάλει η ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια των κομμάτων, υπόθεση που έχει πάρει χαρακτήρα εθνικού απορρήτου, με αποτέλεσμα κανείς να μην γνωρίζει αν και πως εξυπηρετούνται τα δάνεια των 270 εκατ. που χρωστούν συνολικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Κανείς επίσης δεν γνωρίζει αν το παλιό κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, η ΠΟΛΑΝ έχει εξοφλήσει τα δάνεια που πήρε και με τι διακανονισμό εξυπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ τα δικά του που ανέρχονται σε έξι εκατ. ευρώ

Όταν η Δικαιοσύνη ξεκίνησε το 2012 προκαταρτική έρευνα για τα δάνεια των κομμάτων, πριν ακόμα αυτή φτάσει σε αποτέλεσμα, η νέα, τότε, κυβέρνηση Σαμαρά ψήφισε τροπολογία που δεν επιτρέπει τη δίωξη ούτε των τραπεζικών που έδωσαν τα δάνεια, ούτε των πολιτικών που τα ζήτησαν. Η παρανομία είναι προφανής. Τα δάνεια δόθηκαν χωρίς τραπεζικές εγγυήσεις. Η παρανομία συνεχίστηκε και μετά τη ρύθμιση των χρεών.

Με τροπολογία στις παραμονές των πρώτων εκλογών του 2012 ορίστηκε ότι η τελευταία δόση του 2011 και οι δύο δόσεις του 2012 της τακτικής κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων, είναι ανεκχώρητες και ακατάσχετες, παρά το γεγονός ότι αποτελούσαν μέρος της εγγύησης του δανείου. Έτσι χρηματοδοτήθηκε η εκλογική εκστρατεία των δύο κομμάτων το Μάιο του 2012, παρά το γεγονός ότι με τον τρόπο αυτό εκτός της αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος, αυξανόταν ισόποσα και το ποσό που στη συνέχεια θα κινδύνευε να μείνει απλήρωτο.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν τη δέσμευση της περιουσίας του Α. Σαμαρά και του Ε .Βενιζέλου, είναι βέβαιο όμως ότι η ευθύνη δεν βαρύνει μόνο αυτούς. Δεκαετίες τώρα οι αρχηγοί των κομμάτων έκαναν ό,τι και όταν ήταν στην κυβέρνηση. Δάνεια, δάνεια, δάνεια. Που εξυπηρετούνταν από τις ολοένα αυξανόμενες κρατικές επιχορηγήσεις, οι οποίες κάποτε μειώθηκαν δραστικά, με αποτέλεσμα την... πτώχευση των κομμάτων. Κι αυτό το χρέος είναι σίγουρα μη βιώσιμο.

Διαβάστε ακόμα:

Προνόμια βουλευτών να σου φύγει το κεφάλι!!!