Η ΝΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΟΥΑΟΥ!

 

Αυτό το αίσχος κάποτε να τελειώσει. Κι όμως! Δεν θα τελειώσει ποτέ. Κρατάει χίλια χρόνια, τουλάχιστον. Χίλια χρόνια μετρημένα και σίγουρα έχει ψωμιά για άλλα χίλια χρόνια. Να θεωρείται «προσόν» για ένα δημόσιο λειτουργό το ότι κάποιος είναι «αγωνιστής». Αίσχος.

Τι θα πει «αγωνιστής» της αριστεράς, της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ειρήνης, του σοσιαλισμού, της πατρίδος. Ναι, ρωτάω τι θα πει «αγωνιστής» της αριστεράς. Αυτός που στάθηκε με προσωπικούς και συλλογικούς «αγώνες» εναντίον της δεξιάς, της δικτατορίας, της λογοκρισίας, της εξορίας πολιτικών αντιπάλων.

Είναι πράγματι τιμητικό για τον καθένα να υπερασπίζεται την ιδεολογία του, ακόμα και να οργανώνονται εναντίον της κρατικής κατάχρησης, της ασυδοσίας. Με ποια λογική, όμως, να εκτιμάται ως προσόν διαχείρισης κρατικών υποθέσεων το ότι κάποιος αντιστάθηκε στα καθάρματα της χούντας; Οι βασανιστες του απριλιανού καθεστώτος, αυτοί οι επίορκοι Έλληνες αξιωματικοί, όταν έκαναν φάλαγγα στην κυρία Νάντια Βαλαβάνη της χάριζαν ταυτόχρονα και επιμόρφωση στο διοικείν;

Το 90% των υπουργών του ΠΑΣΟΚ ήταν αντιστασιακοί. Την πήδηξαν την Ελλάδα. Την ξέσκισαν οι Τσοχατζόπουλοι. Και κάποιοι του Σύριζα, αντιστασιακοί κι όχι, θέλουν τις
λιμουζίνες τους. Επιτέλους!

Το πως ο καθένας αυτοπροσδιορίζεται πολιτικά και κομματικά, κι αν αγωνίστηκε ενάντια στη δικτατορία ή, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ ή, την Χρυσή Αυγή, δεν πιστοποιεί την ικανότητά του να διαχειρίζεται κυβερνητική εξουσία.

Ουάου, που λέει και ο σύντροφος Βαρουφάκης. Η αδελφή μου ήταν αγωνίστρια κατά της δικτατορίας, λέει για την κυρία Βαλαβάνη η ψυχολόγος Τερέζα Βαλαβάνη. Κακώς κατηγορείται επειδή έχει κάτι ψιλά καταθέσεις στην Αγγλία και επειδή πήγε σε ιδιωτικό νοσοκομείο κι όχι κρατικό.

Δεν μιλάμε σοβαρά. Ο συριζαίος πρόεδρος της ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδος είπε τη χοντρομαλακία ότι η κυρία υπουργός Νάντια Βαλαβάνη είχε «πατριωτικό
καθήκον να εμπιστεύεται το δημόσιο σύστημα υγείας». Όχι, σύντροφε Δημήτρη Βαρνάβα. Είσαι λάθος και σα στέλεχος του Σύριζα δεν μας τα λες καλά.

Πατριωτικό καθήκον, κι όχι μόνον πατριωτικό, αλλά και πολιτικό, έχει η σύντροφος Νάντια Βαλαβάνη, όπως κάθε κυβερνητικό στέλεχος να φτιάξουν αξιόπιστο δημόσιο σύστημα
υγείας. Κανένα καθήκον δεν έχει κανένας, υπουργός και πολίτης, να εμπιστεύεται αυτό που σήμερα είναι ανάξιο εμπιστοσύνης.

Διαβάστε ακόμα:

Τι βρωμάει στις πολεμικές αποζημειώσεις