ΣΕ ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΣΤΕΡΗΣΗ ΑΒΡΑΜΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Για τα επόμενα πέντε χρόνια δεν θα είμαι Έλληνας πολιτικός, αλλά Ευρωπαίος Επίτροπος, ξεκαθάρισε ο Δ. Αβραμόπουλος. Και το έκανε –το ξεκαθάρισμα - χωρίς να τον ρωτήσει κανένας. Δύο είναι οι αναγνώσεις του μηνύματος. Πρώτον ότι η φυγή του αποτελεί την τιμωρία μας για τον αποκλεισμό του από την προεδρία.

«Αφού είσαστε τέτοιοι μην περιμένετε να ξαναασχοληθώ με τα εσωτερικά της χώρας. Να βράσετε στο ζουμί σας χωρίς τις συμβουλές και τη σοφία μου». Είναι μία από τις μεταφράσεις.

Το μήνυμα έχει πρώτο αποδέκτη του τον πρωθυπουργό. Και είναι πολύ καθαρό, καθώς εκτός όλων των άλλων, ο και διπλωμάτης το επάγγελμα Επίτροπος αρνήθηκε δύο φορές να απαντήσει στις τηλεφωνικές κλήσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Τη μία το βράδυ της κολοτούμπας από Αβραμόπουλο σε Παυλόπουλο και την άλλη την περασμένη Κυριακή. Προφανώς θεωρεί ότι ο Επίτροπος της Ελλάδος έχει το δικαίωμα να περιφρονεί με τον τρόπο αυτό τον πρωθυπουργό της χώρας. Λες και οι σχέσεις τους, οι όποιες πλέον σχέσεις τους, είναι προσωπικές.

Ο Αβραμόπουλος κάνει μούτρα στον κολλητό του. Η δεύτερη ανάγνωση είναι η χαλαρή εκδοχή της πρώτης, μια παρηγοριά στο λαό που θα τον στερηθεί. Μοιάζει να λέει συγκαταβατικά «...πέντε χρονάκια είναι αυτά ,θα περάσουν». Έχει, όμως, και μία δόση εσωτερικού διαλόγου η δήλωση αυτή του ηγέτη.

Προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του να μην κάνει πάλι καμιά κουτσουκέλα σαν κι αυτή που πήγε να κάνει πρόσφατα στον Γιούνκερ, όταν ετοιμάστηκε να αναλάβει ανώτατος άρχων. Μετά την τελευταία συνάντηση του με τον Παπούλια, του ξέφυγε. Μπορεί να βρίσκομαι στις Βρυξέλλες, αλλά η καρδιά μου είναι στην Αθήνα, εκμυστηρεύτηκε στους δημοσιογράφους. Κόβονται αυτά;

Διαβάστε ακόμα:

Μούγκα Λαφαζάνη στην τρόικα της ενέργειας