ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Αυτό που συμβαίνει με τον Τσίπρα και την Εκκλησία είναι πρωτοφανές. Ο μη θρησκευόμενος πρωθυπουργός έχει βάλει τους ιεράρχες να προσεύχονται για λογαριασμό του. Και πώς να μην προσεύχονται, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει στείλει στο πυρ το εξώτερον όλες τις ενοχλητικές για το ιερατείο διακηρύξεις του.

Το γαιτανάκι των επαφών άρχισε προεκλογικά, οπότε δι ευχών του Οικουμενικού Πατριάρχη, του Πάπα, των αρχιεπισκόπων Ελλάδος, Κρήτης και Κύπρου και καμιά τριανταριά μητροπολιτών κέρδισε τις εκλογές. Οι επαφές συνεχίστηκαν και ο πρωθυπουργός λίγο πρίν ορκιστεί, ζήτησε και πήρε την ευχή του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ανέλαβε να τον βοηθήσει στην πρώτη μετά το σχηματισμό κυβέρνησης έξοδο του στις ευρωπαικές πρωτεύουσες προσευχόμενος. Επειδή έκρινε, όμως ότι ήταν δύσκολη η αποστολή του προσευχήθηκε, όπως αποκάλυψε ο ίδιος πολύ περισσότερο απ’ ότι στο παρελθόν για τον Σαμαρά. Μετεκλογικά ο πρωθυπουργός έχει περάσει δύο φορές το κατώφλι της Αρχιεπισκοπής.

Την τελευταία φορά για να παρακαθήσει στο δείπνο που του παρέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος μακριά από τα φώτα της δημοσιότητος.

Εκτός του πρωθυπουργού, το γραφείο του Ιερώνυμου στον πρώτο όροφο της Αρχιεπισκοπής έχουν περάσει έξι συνολικά υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Α. Μπαλτάς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Ν. Ξυδάκης, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Π. Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας.

Τόσο μεγάλη σύναξη υπουργών δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην Αρχιεπισκοπή, λένε συνεργάτες του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας. Όλες οι επαφές έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αφήσει κατά μέρος τις εξαγγελίες για διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας και άλλες πρωτοβουλίες που ενοχλούσαν τον Κλήρο.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς έκανε ο Συριζα το κρέας ψάρι