ΖΩΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝΗΣ ΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Καλά, κατά γενική ομολογία τα πάει ο Τσίπρας αλλά δύο συνεργάτες του του χαλάνε τη σούπα. Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Την Τετάρτη η ένταση που χαρακτηρίζει τις σχέσεις της προέδρου της Βουλής με τον πρωθυπουργό προσέγγισε τα όρια ανοιχτής σύγκρουσης για τους χειρισμούς της κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση. Λές και ήθελε να χαλάσει το κλίμα εκτεταμένης συναίνεσης που είχε δημιουργηθεί, ανακίνησε για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα διαδικαστικό ζήτημα σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Η πρωτοβουλία της πυροδότησε σφοδρότατες αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης και ένταση στο μέγαρο Μαξίμου, που είχε επενδύσει στο κλίμα ομοψυχίας εν όψει της 5μερούς διάσκεψης στις Βρυξέλλες. Ήταν ένα από τα πολλά επεισόδια με πρωταγωνίστρια τη Ζωή, που ενόχλησαν τον πρωθυπουργό. Το πρόβλημα με την πρόεδρο της Βουλής είναι ότι εξελέγη για τέσσερα χρόνια.

Το δεύτερο αγκάθι στη λειτουργία της κυβερνητικής μηχανής ακούσει στο όνομα Γιάνης Βαρουφάκης. Περισσότερο ως «πρόβλημα» παρά ως τον άνθρωπο που θα φέρει λύση για την Ελλάδα χαρακτηρίζει τον υπουργό Οικονομικών το πρακτορείο Reuters.

Και μπορεί πολλοί Έλληνες να θεωρούν πως ο νέος υπουργός Οικονομικών εκπέμπει φρέσκο αέρα μιας και έχει καταφέρει να πει στους συναδέλφους του στο Eurogroup μερικές σκληρές αλήθειες για τις επιπτώσεις που έχει δημιουργήσει η πολιτική λιτότητα, ωστόσο κάποιοι αξιωματούχοι της ΕΕ κατηγορούν τον Γ. Βαρουφάκη για επιδειξιομανία, ασυνέπεια και αδιακρισία, στοιχεία που έχουν καταστρέψει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και έχουν δημιουργήσει ανησυχία στους επενδυτές, σχολιάζει το δημοσίευμα.

Μάλιστα όπως προσθέτει το Reuters, μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει κατορθώσει να δημιουργήσει έριδες στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και την Φρανκφούρτη, την ώρα που η Ελλάδα δίνει μάχη για να αποφύγει τη χρεοκοπία και να εξασφαλίσει την παραμονή της στην Ευρωζώνη.

Κατά τον αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, το Πάσχα δεν θα βρεί στη θέση του τον υπουργό Οικονομικών.

Διαβάστε ακόμα:

Αμάν πια με την καραμέλα της κωλοτούμπας