ΠΟΙΟΣ ΔΙΟΡΙΣΕ ΠΟΙΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Το βάπτισμα του πυρός με μία δύσκολη αποστολή στην Τεχεράνη πήρε ο σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας, πρώτος εξάδελφος του πρωθυπουργού, ο οποίος προαλείφεται για ειδικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Πολλά λέγονται για το είδος της αποστολής, όμως άλλο είναι το θέμα μου. Πρόκειται για τους διορισμούς ημετέρων, που, όπως φαίνεται, δεν πρόκειται να σταματήσουν ποτέ.

Στους ημετέρους, με την ευρύτερη έννοια του όρου, συγκαταλέγω και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας Σωτ. Ρίζο, αδέκαστο και άριστο νομικό, που οι όποιες σχέσεις του με τον συνταγματολόγο Προκόπη Παυλόπουλο έπρεπε να σταματήσουν στα δικόγραφα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ο διορισμός του στη θέση του διευθυντή των νομικών υπηρεσιών της προεδρίας της Δημοκρατίας από 1ης Ιουνίου, δηλαδή αμέσως μετά τη συνταξιοδότηση του από το δικαστικό αγώνα, μπορεί να αποδειχθεί τεράστιο λάθος, όπως άλλωστε και η τοποθέτηση στη θέση της επικεφαλής των Δημοσίων Σχέσεων της Προεδρίας της Λώρας Μολυβιάτη, κόρης του Πέτρου Μολυβιάτη στενού φίλου και συνεργάτη από το παρελθόν του Προκόπη Παυλόπουλου. Φίλοι, γνωστοί και συγγενείς όλοι στο δημόσιο.

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ν. Βούτσης τοποθέτησε ως ειδικό σύμβουλο στο εν Αθήναις γραφείο του επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου τον ο επί σειρά ετών στενότερο συνεργάτη του Αρ. Καλογερόπουλο. Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά τοποθέτησε ως ειδικό σύμβουλό της τον... αδελφό της Ν. Κουντουρά, ο οποίος έχει αναλάβει και τις σχέσεις της με τα ΜΜΕ. Θέλετε και άλλα;

Νέoς γενικός γραμματέας Διαφάνειας στο υπουργείο Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε ο Κ. Παπαϊωάννου. Η σύζυγός του Κλειώ Παπαπαντολέων είναι ειδική συνεργάτρια του υπουργού Δικαιοσύνης...

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ο Τσίπρας δεν άλλαξε τον εκλογικό νόμο