ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΙΝΤΕΛΙΤΖΕΝΣ ΣΕΡΒΙΣ!

 

Όλοι συμφωνούν ότι η δικτατορία στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1967 είχε την ευλογία των ΗΠΑ. Η Σοβιετική Ένωση έλεγχε στρατιωτικά, όχι μόνον πολιτικά, τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Και όποια δεν καθότανε καλά, Ουγγαρία ήταν αυτή, Τσεχοσλοβακία, το λόγο είχαν τα ρωσικά τανκ. Η Αμερική μπουκάρει στρατιωτικά μόνον στις ''εχθρικές'' χώρες, Αφγανιστάν, Ιράκ και σία. Η Ελλάδα είναι φιλική χώρα, άρα αν κάτι πάει να στραβώσει θα παρέμβουν οι τοπικοί αξιωματικοί.

Μετά τον πόλεμο την Ελλάδα «ανέλαβαν» οι ΗΠΑ. Μέχρι το 1945 την «εποπτεία» είχε η Μεγάλη Βρετανία. Την πρώτη Μαρτίου 1935 έγινε στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα, που το είχαν προετοιμάσει οι Μυστικές Υπηρεσίες της Αγγλίας. Μ' ένα κίνημα δημοκρατικών αξιωματικών ο ορισμός της προβοκάτσιας. Φοβερά πράγματα.

Όπως υπήρχε στο στρατό η ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση «ΙΔΕΑ», έτσι φτιάχτηκε το 1933 η «ΕΣΟ», «Ελληνική Στρατιωτική Οργάνωση» από την Ιντέλιτζενς Σέρβις με σκοπό παραμύθι φούρναρης να προστατευθεί η... δημοκρατία. Στο κόλπο και ο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπως και ο Νικόλαος Πλαστήρας. Ό,τι λέμε.

Οι Άγγλοι πράκτορες, λοιπόν, έστησαν την παγίδα και βάσει σχεδίου οι προοδευτικοί αξιωματικοί θα έπαιρναν την ίδια στιγμή τον έλεγχο στην Σχολή Ευελπίδων με τον Γιάννη Τσιγάντε και στη μονάδα που ήταν το στρατόπεδο Μακρυγιάννη με τον Στέφανο Σαράφη. Ο Βενιζέλος, καραμπινάτο όργανο των Άγγλων, περίμενε στα Χανιά να επικρατήσουν οι κινηματίες και να αναλάβει την εξουσία, χωρίς να είναι στο «κόλπο», δηλαδή το έργο ήταν προβοκάτσια με σκοπό να γίνει ξεκαθάρισμα στο στρατό από τους ενοχλητικούς αξιωματικούς.

Μη λέμε λεπτομέρειες. Δεν γράφουμε βιβλίο. Στους πιστούς αξιωματικούς του Πλαστήρα έπεσε το παραμύθι να πάρουν τα όπλα για να προλάβουν τους βασιλικούς αξιωματικούς, που ετοιμαζόντουσαν κι αυτοί, με την κάλυψη της Αγγλίας και την ανοχή της κυβέρνησης Κονδύλη.

Οι πραξικοπηματίες δικάστηκαν και κάποιοι εκτελέστηκαν! Ο Κονδύλης δεν ήθελε να το παρατραβήξει, όμως οι δύο αρχιφασίστες Ιωάννηδες, ο μετέπειτα πρωθυπουργός Μεταξάς και ο μετέπειτα δοσίλογος πρωθυπουργός επί γερμανικής κατοχής Ράλλης, έστειλαν κόσμο στους δρόμους, να διαδηλώσουν εναντίον των αντιμοναρχικών αξιωματικών. Διαλύθηκε η Βουλή, προκηρύχθηκαν εκλογές για να σταθεροποιηθεί το μονοκομματικό αντιβενιζελικό κράτος που θα άνοιγε το δρόμο στη δικτατορία της 4ης Αυγούστου.

Σα σήμερα, 2 Απριλίου 1935, πέρασε το «δίκαιο» του παρακράτους της λεγόμενης δεξιάς. Οι αδελφοί Τσιγάντε και οι Σαράφης, Στεφανάκος καθαιρέθηκαν. Αυτά στην Ελλάδα πριν 82 χρόνια.

Διαβάστε ακόμα:

Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο