ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΝΤΟΡΑΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Είδε και απόειδε το μητσοτακέικο ότι με τους καραμανλικούς και τους σαμαρικούς δεν μπορεί να συνεννοηθεί και άνοιξε πανιά προς την πλευρά Τσίπρα. Το πρώτο άνοιγμα έγινε από τον ίδιο τον αρχηγό της φυλής. Θυμηθείτε το στιγμιότυπο με τον πρωθυπουργό να δέχεται τα συγχαρητήρια για την εκλογή του από τον Κ. Μητσοτάκη, στη Βουλή.

«Ήρθα ειδικά για σένα, Αλέξη» του είπε ο 96χρονος πρώην πρωθυπουργός την ώρα που του έσφιγγε το χέρι. Ύστερα η σκυτάλη πέρασε στη Ντόρα που συνάντησε δύο φορές τον Α. Τσίπρα στο γραφείο του για διάφορα θέματα. Προχθές η πρώην υπουργός άλλαξε τρόπο επικοινωνίας.

Τού’ στειλε γράμμα και γραφή. Και του συστήνει τη σύσταση επιτροπής σοφών που θα μελετήσουν τις αδυναμίες των οικονομικών μέτρων που εφαρμόστηκαν την τελευταία πενταετία.

Την ίδια επιστολή έστειλε και στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, ο Αλέξης όμως της απάντησε πρώτος. Και τι απάντηση ήταν αυτή. Αρχίζει με την προσφώνηση «Αγαπητή Ντόρα» και συνεχίζει: «Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διάβασα την επιστολή σου προς την πρόεδρο της Βουλής, την οποίαν μου κοινοποίησες. Σέβομαι την άποψη σου για τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής, ωστόσο δεν τη συμμερίζομαι».

Με περισσή αβρότητα, ο πρωθυπουργός λέει ότι βρίσκει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την πρόταση και δεσμεύεται να την υποστηρίξει στην πρόεδρο της Βουλής, ελπίζοντας και στη δική της συνεργασία για την υλοποίηση της.

Το Τσιπρο-μητσοτακικό φλέρτ εξελίσσεται την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος της οικογένειας με την πρόεδρο της Βουλής. Ζωή και Κυριάκος έγιναν μαλλιά κουβάρια στη Διάσκεψη των προέδρων για την εισβολή αντεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής.

Ζωή: Εισβολή έγινε στην Κύπρο, όχι στη Βουλή.

Κυριάκος: Τα άτομα αυτά φαίνεται πως έχουν σχέση με την ένοπλη βία. Για μένα και οι μολότοφ είναι ένοπλη βία, για εσάς δεν ξέρω αν είναι ή όχι.

Ζωή: Εσείς κύριε Μητσοτάκη, που τους ξέρετε;΄

Κυριάκος: Αναγκάστηκα να τους μάθω για να προστατέψω τη ζωή μου, σε εσάς, όμως είναι γνωστοί από τη δικηγορική σας ιδιότητα.

Διαβάστε ακόμα:

Επισήμως μομφή, ανεπισήμως μονοκούκι τη Ζωή