ΝΕΟ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΕ ΔΥΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Αρχηγός κόμματος να μέμφεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με επιστολή του που, μάλιστα, δίνει στη δημοσιότητα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έγραψε στον Προκόπη Παυλόπουλο: «Είναι θεσμικά οδυνηρό για το δημοκρατικό και κοινοβουλευτικό πολίτευμα μας να ομιλεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το βήμα της αίθουσας της Γερουσίας σε μια διαδικασία που υποδύεται την κοινοβουλευτική, χωρίς να είναι τέτοια. Δυστυχώς κάποιοι επιχείρησαν να σας καταστήσουν συνυπεύθυνο ενός πρωτοφανούς σκηνικού εντός της Βουλής».

Πρωτοφανής, όμως και η αντίδραση του προέδρου. Ο Πρ.Παυλόπουλος, αντί να απαντήσει επίσης γραπτώς, δίνοντας και αυτός την επιστολή του στη δημοσιότητα, έσπευσε να τηλεφωνήσει στον Βενιζέλο για να δώσει προφορικά τις όποιες εξηγήσεις του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στη διαδικασία συγκρότησης της Επιτροπής Αλήθειας του Δημοσίου Χρέους που προτίθεται να συγκροτήσει η πρόεδρος της Βουλή, χωρίς νομική βάση, όπως αναφέρει ο Βενιζέλος, και κατά παράβαση των κοινοβουλευτικών παραδόσεων και πρακτικών, απουσία μάλιστα των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Παρότι, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ουδείς γνωρίζει ούτε πως στελεχώνεται η επιτροπή, ούτε με ποια κριτήρια, ούτε πως θα λειτουργεί, ούτε τι ακριβώς θα κάνει, εν τούτοις είναι πολύ πιθανόν να βρισκόμαστε προ σχεδίου εξάλειψης πιστωτικών υποχρεώσεων, κατά τα πρότυπα τριτοκοσμικών χωρών.

Η θεωρία του λεγόμενου επαχθούς χρέους, που μήνες τώρα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, αναμένεται να προσλάβει διαστάσεις επίσημης πολιτικής, με την υπογραφή μάλιστα του προέδρου της Δημοκρατίας.

Διαβάστε ακόμα:

Τα ρεσιτάλ στη Βουλή δεν σώζουν τον Βενιζέλο