ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ Ο ΙΒΑΝ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ!

πηγή: Intime
 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Πρόβα τζενεράλε σε ένα νέο ρόλο κάνει από σήμερα ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη Μόσχα για τις επαφές του πρωθυπουργού με την ρωσική ηγεσία.

Ο Σαββίδης θα οριστεί από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών πρόξενος στη Ρωσία, ήδη, όμως παίζει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση των ελληνορωσικών σχέσεων ως «συντονιστής της 5ης περιφέρειας ΣΑΕ πρώην χωρών της ΕΣΣΔ και πρόεδρος της Εθνικοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας».

Με αυτή, και όχι μόνο με αυτή, την ιδιότητα, ο Ιβάν θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μόσχας, στο περιθώριο των επαφών του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Πούτιν.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης επιρροής Σαββίδη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί και η ρύθμιση των χρεών του ΠΑΟΚ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, μόλις λίγα 24ωρα μετά τη γενική ρύθμιση για χρέη κάτω του 1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με αναφορά της ιστοσελίδας futbolgrad.com., ο ιδιοκτήτης τουΠΑΟΚ κατατάσσεται στους 30 πλουσιότερους ανθρώπους της Ρωσίας, ενώ χαρακτηρίζει τον ΠΑΟΚ ως έναν από τους σημαντικότερους συλλόγους της Ελλάδας, κάνοντας και ειδική αναφορά στο θέμα των χρεών που θα αποπληρώσει ο ομογενής επιχειρηματίας με την εφάπαξ καταβολή των 10,4 εκ. ευρώ, μετά από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υπέγραψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Το ίδιο δημοσίευμα, αναφέρει επίσης πως «...ο Σαββίδης έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις των δύο χωρών», εννοώντας φυσικά πως έπαιξε ρόλο η σχέση του με τον Πούτιν, για να γίνει η επαφή του με τον Τσίπρα.

Διαβάστε ακόμα:

Οι μισοί Ελληνες φοβούνται Γκρέξιτ και χρεοκοπία