XΩΡΙΣ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΡΑΦΙΑ

 

Γράφει η Amodini Κωστάκη

Οσοι δεν ψήφισαν Συριζα-Ανελ είναι με μαύρες πλερέζες, γιατί πάμε από το κακό στο χειρότερο και στην αγορά δεν κουνιέται φύλλο. Οσοι ψήφισαν Συριζα είναι απογοητευμένοι, γιατί ωραία τα στηλώσαμε και διαπραγματευόμαστε το χρέος, αλλά μέτρα σοβαρά και αληθινά, οικονομικά και μη, δεν έχουμε δει. Aσε που επικοινωνιακά, τα μέλη της κυβέρνησης κάνουν τα πάντα για να ...τραβάμε τα μαλλιά μας!

O Καμμένος είναι τόσο λίγος, πηγή ανεκδότων στο Facebook, αν ήταν ο περιπτεράς της γειτονιάς μου θα ήταν γραφικός, στην θέση που κατέχει είναι επικίνδυνος. Οσο επικίνδυνος υπήρξε και ο Σαμαράς ως Υπουργός Εξωτερικών στην αρχή της καριέρας του, όταν έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής ως καιροσκόπος.

Η Κωνσταντοπούλου είναι ερωτευμένη με την εικόνα που έχει φτιάξει στο μυαλό της για τον εαυτό της: της αδιάλλακτης, αμετακίνητης μάστιγας του καλού ενάντια στο κακό. Αν ήταν η συνεργάτης μου στο γραφειο θα την έπαιρνα στην πλάκα, ως πρόεδρος της Βουλής είναι υπονομευτική για όσα, υποτιθεται, θέλει να πετύχει η κυβέρνηση στην οποια ανήκει. Τόσο υπονομευτική όσο το Μητσοτακέικο για τη ΝΔ. Συμπορεύονται αλλά έχουν την δική τους ατζέντα.

Ο Βαρουφάκης είναι ενδιαφέρων ως καθηγητής οικονομικών σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο. Ως υπουργός κάνει την πλάκα του, το κοινωνικο-πολιτικο του πείραμα εκ του ασφαλούς, με την άνεση αυτού που, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να συνεχίσει την ζωή του, χωρίς να έχει χάσει το παραμικρό. Οπως έκανε και ο ανηψιός Κωστας Καραμανλής και γλύτωσε την κατρακύλα των μνημονίων, την οποία λούστηκαν ο ΓΑΠ και οι ΣαμαροΒενιζέλοι.

Η κυβέρνηση Συριζα-Ανελ είναι το αποτέλεσμα της ανικανότητας των προηγούμενων. Αν αποδειχτεί εξ ίσου ανίκανη με αυτούς, δεν αλλάζει το γεγονός ότι, εκείνοι που προηγήθηκαν, απέτυχαν να διαχειριστούν την κρίση ορθολογικά και, κυρίως, δίκαια!

Σιγά-σιγά ίσως οι Ελληνες συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχουν πια εθνοσωτήρες και εθνοπατέρες διαθέσιμοι στα πολιτικά ράφια!

Ο ανηψιός Κώστας Καραμανλής, προπονείται για υπερ-κομματικός ηγέτης. Οπως ο θείος του, μπορεί να γαργαλήσει τους...νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου των Ελλήνων ψηφοφόρων, όπου είναι καταγραμμένο: "Καραμανλής=εθνική ενότητα". Ομως έχει την τάση να σπάει τα πόδια του όταν παίζει μπάλα...στην πολιτική αρένα.

Δεν είναι ο ηγέτης που θα καθαρίσει το παιγνίδι.

Γιατί το πολιτικό παιχνίδι βασίζεται πλέον σε ομαδικούς αυτοματισμούς. Η καλύτερη άμυνα δεν είναι η επίθεση αλλά το να απορροφάς τους κραδασμούς της σύγκρουσης, να τους ενσωματώνεις και να προχωράς προς τον κοινό στόχο.

Καλή Ανάσταση!

Διαβάστε ακόμα:

Δύσκολα θα καταλάβει ο Τσίπρας τον Πούτιν!