Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Μπορεί ο πρωθυπουργός να κατάργησε τη γραβάτα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας όμως έκανε κάτι πιο ...συριζαίικο, τουτέστιν πιο επαναστατικό. Κατάργησε την εθιμοτυπία. Συνέβη στη Μητρόπολη Αθηνών το βράδυ της Μ. Πέμπτης, όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος, αντί να καθίσει στη θέση που προβλέπει το πρωτόκολλο για τον ανώτατο άρχοντα της χώρας, επέλεξε να παραμείνει στις πίσω σειρές μαζί με τους άλλους πιστούς.

Με τον τρόπο αυτό παραβίασε την υπουργική απόφαση 52749 της 28ης Σεπτεμβρίου 2006 που έχει υπογράψει ο ίδιος όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών. Η απόφαση προβλέπει τη σειρά του προβαδίσματος που δικαιούται κάθε επίσημος στις διάφορες τελετές και εκδηλώσεις και όπως είναι φυσικό, η πρωτοκαθεδρία ανήκει πάντα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αντίθετα με το πνεύμα Σύριζα, το πνεύμα ΠΑΣΟΚ είναι πιο απαιτητικό σε θέματα εθιμοτυπίας. Μαλλιά κουβάρια έγιναν οι αρχές στην παρέλαση που έγινε στις 7 Μαρτίου στη Ρόδο για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα και η αιτία δεν ήταν άλλη από τη μη τήρηση του πρωτοκόλλου.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση καταγγέλλοντας ότι οι βουλευτές του νομού (ανάμεσα στους οποίους και ο ίδιος, που εκπροσωπούσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο) "τοποθετήθηκαν πίσω από τους αντιπεριφερειάρχες, τους αντιδημάρχους, τους προέδρους των συμβουλίων, στρατιωτικούς, αστυνομικούς κ.λπ.". Και είπε ακόμη πως όταν αντέδρασε, δέχθηκε υβριστικές επιστολές από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο.

Διαβάστε ακόμα:

Το «ρουσφέτι» στον εξάδελφο Τσίπρα