ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ Ο ΑΒΡΑΜΟ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Κάποιοι φαίνεται πως έχουν πείσει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο πως η Ελλάδα τον έχει ανάγκη. Για το λόγο αυτό, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, επαναλαμβάνει στερεότυπα. «Τίθεμαι στη διάθεση των γεγονότων».

Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι ο Έλληνας Επίτροπος δεν θα εξαντλήσει την πενταετία στην Κομισιόν. Κι αυτό φροντίζει να γίνει γνωστό προς όλες τις κατευθύνσεις. Θά’ λεγε κανείς ότι αρκεί ένα σήμα του Τσίπρα κι είναι έτοιμος να μπεί, πιθανότατα ως αντιπρόεδρος, σε μία κυβέρνηση εθνικής ανασυγκρότησης.

Κατά τη γνώμη του, το παρόν κυβερνητικό σχήμα δεν μπορεί να αντέξει το βάρος που έχει αναλάβει, ιδιαίτερα όταν, όπως αφήνει να εννοηθεί, εμποδίζεται από τους θιασώτες της δραχμής και τις ακρότητες του Πάνου Καμένου. Ο πρώην υπουργός εκτιμά ότι αργά ή γρήγορα ο Τσίπρας θα υποχρεωθεί από τις εξελίξεις να διευρύνει το κυβερνητικό σχήμα με συμμετοχή ατόφιων φιλοευρωπαικών δυνάμεων...

«Είμαι ο επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν, αλλά ο νους μου είναι συνέχεια στη χώρα μου και θα παρεμβαίνω σε ό,τι την αφορά», λέει, απορρίπτοντας όμως το ενδεχόμενο να μπει στο κάδρο με τους διεκδικητές της εξουσίας στη Νέα Δημοκρατία.

Κατά τη γνώμη του η Ν.Δ. πρέπει να στραφεί προς το Κέντρο και να ανοίξει διάλογο με τις ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις. Ο Αβραμόπουλος πήρε αποστάσεις και από την αντιμνημονιακή πολιτική Σαμαρά το 2011, την κυβερνητική πολιτική του και την στρατηγική του φόβου πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Διαβάστε ακόμα:

Προφητικό άρθρο του Ανδρέα Παπανδρέου για τη χρεοκοπία