ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΦΙΛΟΡΩΣΟΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Είναι απορίας άξιον πως ένας «ακροδεξιός», όπως λένε οι επικριτές του, ο Πάνος Καμμένος έχει στενότερες σχέσεις με τους Ρώσους, ακόμη και από άλλα κυβερνητικά στελέχη που προέρχονται από το ΚΚΕ. Τα περασμένα Χριστούγεννα ο υπουργός Άμυνας, συνοδευόμενος από τη σύζυγο και τα παιδιά του βρέθηκε στην κοσμοπολίτικη Κουρσεβέλ των Άλπεων, αγαπημένο προορισμό του Ρομάν Αμπράμοβιτς και άλλων Ρώσων ολιγαρχών.

Λίγες μέρες μετά, ένα περίεργο δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit τον παρουσίαζε μαζί με τον Ν. Κοτζιά ως πολιτικό που βρίσκεται υπό την επιρροή της Μόσχας και επιδιώκει τη διάλυση της Ευρώπης.

Το δημοσίευμα επικαλείτo 700 e-mails που είχαν υποκλαπεί από την ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα και προέρχονταν από πρώην στέλεχος της ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν έκρυψε ποτέ τις απόψεις του για τους Ρώσους. Σύμφωνα με αυτές, η Ελλάδα οφείλει να έχει όσο το δυνατόν καλύτερες και στενότερες σχέσεις με τη Ρωσία, η οποία κατ ‘αυτόν ανήκει στους εναλλακτικούς παίκτες που μπορεί να μας στηρίξουν αν οι Ευρωπαίοι μας γυρίσουν την πλάτη.

Ευρισκόμενος στη Μόσχα για συνομιλίες με τους Ρώσους, ο υπουργός αισθάνεται πολύ άνετα. Το ταξίδι του δεν έχει σχέση με την εξεύρεση ρευστού, αλλά δύναμης πυρός για τα οπλικά συστήματα του στρατού, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 5 δις. ευρώ.

Οι σχέσεις των Ανατολικών με την οικογένεια Καμμένου έχουν και την εμπορική τους πλευρά. Ο πατέρας του υπουργού Ηλίας Καμμένος ήταν από τη δεκαετία του 1970 ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των ανατολικογερμανικών αυτοκινήτων Trabant και Wartburg, που εξάγονταν από την Κρατική Λαική Υπηρεσία Εξωτερικού Εμπορίου, με έδρα τα Βερολίνο της Λαικής Δημοκρατίας της Γερμανίας, γνωστότερης ως Κομμουνιστικής Ανατολικής Γερμανίας. Τα γραφεία της αντιπροσωπείας ήταν στην οδό Συγγρού 196, εκεί που είναι σήμερα τα γραφεία των ΑΝΕΛ.

Διαβάστε ακόμα:

Προφητικό άρθρο του Ανδρέα για τη χρεοκοπία