ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Η Χίλαρι Κλίντον φιλοδοξεί να γίνει η 45η κατά σειρά πρόεδρος των ΗΠΑ και η πρώτη γυναίκα αρχηγός του κράτους από το 1879 που ψηφίστηκε το αμερικανικό Σύνταγμα. Αν το πετύχει θα γίνει συγχρόνως η μόνη πρώτη κυρία που θα έχει καταλάβει και τη θέση του προέδρου. Και θα βάλει υποψηφιότητα για μία καλή θέση στη λίστα με τους εξυπνότερους προέδρους.

Ο σύζυγος της Μπιλ Κλίντον, 42ος πρόεδρος των ΗΠΑ, από το 1993 έως το 2001, κινείται ήδη σε υψηλά επίπεδα. Κατέχει την 4η θέση στον κατάλογο με τους εξυπνότερους προέδρους, συγκεντρώνοντας IQ 156.

Τον κατάλογο αυτό κατάρτισε ο καθηγητής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Ντιν Σίμοντον, βασιζόμενος σε συγκεκριμένα στοιχεία των χαρακτήρων τους που δείχνουν υψηλότερη νοημοσύνη από το μέσο όρο.

Πρώτος σε εξυπνάδα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θεωρείται ο Τζον Άνταμς, ο δεύτερος πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία από το 1797 έως το 1801, με IQ που αγγίζει το 173. Ήταν απόφοιτος του Χάρβαρντ, ένθερμος υποστηρικτής της αμερικανικής ανεξαρτησίας, μαέστρος της διπλωματίας και έμεινε στην ιστορία ως ο πρόεδρος που απέφυγε έναν πόλεμο με τη Γαλλία κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Στη 2η θέση βρίσκεται ο Τόμας Τζέφερσον, ο πατέρας του αμερικανικού έθνους και τρίτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1801 έως το 1809. Το IQ του υπολογίστηκε στο 160. Στην 3η θέση με IQ 158 βρίσκεται ο Τζον Φ. Κένεντι, ο δολοφονηθείς 35ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος παρέμεινε στο αξίωμά του λιγότερο από 3 χρόνια, από το 1960 έως το 1963. Ο Κένεντι αποφοίτησε από το Χάρβαρντ το 1940, κατετάγη στο Ναυτικό και τραυματίστηκε σοβαρά, στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχει μείνει στην ιστορία και για τη φράση του «μη ρωτάτε τη μπορεί να κάνει για σας η χώρα σας, αναρωτηθείτε τι μπορείτε να κάνετε εσείς για τη χώρα σας». Στην 5η θέση είναι ο Τζέιμπς Μάντισον με IQ 155, ο οποίος εκτός από πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών διετέλεσε και υπουργός Εξωτερικών. Την 6η θέση στη λίστα καταλαμβάνει ο Τζίμυ Κάρτερ, ο 39ος πρόεδρος των ΗΠΑ, από το 1977 έως το 1981. Κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης του 2002 για τη δουλειά του για τα ανθρώπινα δικαιώματα και, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ντιν Σίμοντον είχε IQ 153.

Από τους άλλους γνωστούς προέδρους, ο Αβραάμ Λίνκολν που εξελέγη λίγο πριν το ξέσπασμα του εμφυλίου, το 1861 κατέχει την 11η θέση και τον ακολουθεί ο Φράνκλιν Ρούσβελτ που ανέλαβε καθήκοντα το 1933 την εποχή της μεγάλης κρίση.

Το IQ του υπολογίζεται στο 146 και ήταν πρόεδρος έως το 1945. Παρότι με πολυομελίτιδα από το 1921, εν τούτοις και την προεδρία κέρδισε και παρέμεινε στην εξουσία μέχρι που τελείωσε ο Παγκόσμιος Πόλεμος κατά των Γερμανών.

Διαβάστε ακόμα:

Προφητικό άρθρο του Ανδρέα για την χρεοκοπία