ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Κακοί έως μέτριοι βαθμοί κυριαρχούν στον έλεγχο επιδόσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο Πρώτο Τρίμηνο που βρίσκεται στην εξουσία. Οι τομείς της Μετανάστευσης και της Εγκληματικότητος είναι τα πιο αδύνατα σημεία της με βαθμούς 3 και 3,7 στα 10 αντίστοιχα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βαθμός της στις περισσότερες απαντήσεις και των δύο περιπτώσεων ήταν μηδέν. Εκεί που τα πήγε κάπως καλύτερα ήταν η Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα με 5,5 στα 10.

Αντίθετα, οι επιδόσεις της σε Οικονομία, Δημόσια Διοίκηση, Υγεία και Παιδεία κυμαίνονται ανάμεσα στο 4,2 και στο 4,6. Στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονία, η στήριξη της διαπραγματευτικής στρατηγικής της κυβέρνησης εξακολουθεί να είναι πτωτική, χωρίς – κι αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά μετά τις εκλογές- να απολαμβάνει την υποστήριξη της καθαρής πλειοψηφίας...

Το 45,5% των ψηφοφόρων εκτιμά πως η στρατηγική της Αθήνας είναι «σωστή», από 72% στις αρχές Φεβρουαρίου. Στον αντίποδα, το 39,5% κρίνει πως η ελληνική στρατηγική είναι λάθος, με την «ψαλίδα» να έχει μειωθεί σημαντικά, καθώς ανερχόταν σε 28 μονάδες στα τέλη Μαρτίου.

Κατόπιν τούτου σταθερά ανοδική πορεία καταγράφει ο αριθμός των πολιτών που αισθάνονται φόβο με την προοπτική εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Το ποσοστό που απαντά πως αισθάνεται φόβο από το ενδεχόμενο Grexit ανέρχεται σε 56%, από 35,5% που ήταν στις αρχές του Φεβρουαρίου.

Πάντως, σχεδόν το 60% κρίνει θετική ή πολύ θετικά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, ο οποίος παραμένει και ο μακράν δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός (55% θετική γνώμη). Ωστόσο, η δημοφιλία του πρωθυπουργού έχει κάνει «βουτιά» συγκριτικά με τον Μάρτιο, οπότε και βρισκόταν στο 70%.

Τέλος, σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις με την κατάληψη του Πανεπιστημίου Αθηνών, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ της επέμβασης της Αστυνομίας, θέση που στηρίζουν σε ποσοστό άνω του 58% οι ψηφοφόροι όλων των κομμάτων πλην του ΣΥΡΙΖΑ (46,5% υπέρ έναντι 45,5% κατά).

Διαβάστε ακόμα:

Τι ζήτησε ο πρόεδρος από τον ...θεό πρόεδρο