ΜΕΤΑ ΤΟ ΩΣΑΝΝΑ «ΕΚΕΙ – ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΒΗΤΑ ΕΘΝΙΚΗ»

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Άλλος στη θέση του θα είχε παραιτηθεί αμέσως μετά την απόσυρση του από την ηγεσία της διαπραγματευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πάγκος δεν αξίζει ούτε στον Ρονάλντο ούτε στον Μέσσι. Και ο Βαρουφάκης ήταν και Ρονάλντο και Μέσσι μαζί για την ομάδα του Τσίπρα, με δημοφιλία που ξεπερνούσε για ένα διάστημα και αυτή του πρωθυπουργού. Γιατί δέχθηκε να καθίσει στον πάγκο;

Πέντε χρόνια τώρα ήταν ο προφήτης της άλλης άποψης για την έξοδο από την κρίση, κι είχε την τύχη της μεγάλης βεντέτας των προφητών, του Ηλία που αποσύρθηκε από τα εγκόσμια χωρίς να πεθάνει, ποτέ. Ο Γιάνης αποσύρθηκε από την πρώτη γραμμή χωρίς να αποπεμφθεί, προς το παρόν τουλάχιστον, από την κυβέρνηση.

Στην Παλαιά Διαθήκη, Βασιλειών Γ, διαβάζουμε ότι ένα πύρινο άρμα παρέλαβε ζωντανό τον Προφήτη Ηλία και τον μετέφερε «ως» στον ουρανό... Εκεί τον έχει κρυμμένο ο Θεός μέχρι να έλθει η ώρα, λίγο πριν την Δευτέρα Παρουσία Του, για να τον ξαναστείλει μαζί με τον Ιωάννη τον Θεολόγον. Ιδού πως περιγράφει η Παλαιά Διαθήκη το συγκεκριμένο γεγονός.

«Και εγένετο αυτών πορευομένων, επορεύοντο και ελάλουν· και ιδού άρμα πυρός και ίπποι πυρός και διέστειλαν ανά μέσον αμφοτέρων, και ανελήφθη Ηλιού εν συσσεισμώ ως εις τον ουρανόν». (Δ’ Βασ. β’, 11).

Ο Βαρουφάκης είχε προφητεύσει και το δικό του μέλλον. Σε επιστολή του προς τον Σταύρο Θεοδωράκη αμέσως μόλις ιδρύθηκε το Ποτάμι, έγραφε επικαλούμενος τον Gustave Le Bon. «Οι μάζες δεν διψούν για την αλήθεια. Στρέφουν τα μάτια μακριά από τις ενδείξεις της, προτιμώντας να θεοποιούν το σφάλμα, εφόσον το σφάλμα τους ξελογιάζει. Εκείνος που τους προσφέρει φαντασιώσεις γίνεται εύκολα αφέντης τους. Κι ο άλλος που πασχίζει να διαλύσει τις φαντασιώσεις τους γίνεται πάντοτε εχθρός τους».

Ο Βαρουφάκης από τον Σεπτέμβριο κιόλας είχε προαναγγείλει με άρθρο του αίμα και δάκρυα: «Τέλος, πρέπει να ξέρετε ότι τη νίκη στις εκλογές τη φοβόμαστε περισσότερο από την ήττα. Την τρέμουμε, για την ακρίβεια. Αν όμως εσείς αποφασίσετε να μας ψηφίσετε για να κάνουμε πράξη το Αίμα και τα Δάκρυα που σας υποσχόμαστε, με αντάλλαγμα την Αλήθεια και την Αξιοπρέπεια - αν εσείς ξεπεράσετε τον φόβο αυτής της δέσμευσής μας- τότε θα ξεπεράσουμε κι εμείς τον τρόμο που μας προκαλεί η ιδέα να κυβερνήσουμε αυτή τη χώρα στη σημερινή τρισάθλια συγκυρία».

Σε λίγο ο Βαρουφάκης θα φταίει για όλα έχουν συμβεί στην Ελλάδα τα τελευταία 50 χρόνια.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ο Καραμανλής έριξε πόρτα στον Τσίπρα