ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΓΚΑΛΟΠ

 

Παραμένει σταθερά πρώτο κόμμα ο σύριζας, σύμφωνα με το τελευταίο γκάλοπ. Αλλοίμονο. Δεν αλλάζει ο κόσμος σε τρεις μήνες. Δεν γίνονται αυτά από τον κόσμο, που είναι ό, τι πιο ασυνεπές και ασταθές υπάρχει. Μια στιγμή. Ο κόσμος αλλάζει, μετακινείται, διαφοροποιεί συνεχώς τις προτιμήσεις του και τις επιλογές του, όμως όχι από τη μία στιγμή στην άλλη.

Ας δεχθούμε ότι ο σύριζας δεν έκανε αυτά που ο κόσμος περαμένει. Κανένα πρόβλημα. Ακόμα και ότι διέψευσε τις ελπίδες του. Κανένα πρόβλημα. Ακόμα ότι ο σύριζας έκανε πιο πολλές και πιο χοντρές γκέλες απ' όσες του χρεώνουν. Ξανά μανά κανένα πρόβλημα. Γιατί;

Είπαμε. Δεν αλλάζει ο κόσμος σε τρεις μήνες και έξι μήνες. Ακόμα κι αν καραβεβαιωθεί ότι ψήφισε λάθος. Το ίδιο και με τα πρόσωπα. Ο Βαρουφάκης, για παράδειγμα, παραμένει δημοφιλής. Συνεχίζει να κάνει γκελ.

Τελικά τα γκάλοπ απομυθοποιούν όχι τα κόμματα, ούτε τα πρόσωπα, αλλά τον κόσμο. Αυτή είναι η αλήθεια του γκάλοπ. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου π.χ. είναι αυτή που είναι. Κι όμως, σήμερα η βελόνα δείχνει διαφορετικό δείκτη δημοφιλίας της από χθες και προχθές και διαφορετικό αύριο και μεθαύριο. Το σκορ στον Βαρουφάκη είναι 55-36, θετικά τον βλέπει το 55% του κόσμου, αρνητικά το 36%. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ένα άλλο πρόσωπο που έβαλαν στην καθημερινότητά τους οι Έλληνες, παίζει σήμερα στο 40-50% σε βάρος της.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν είναι αριστεροί οι δεξιοί αντισαμαρικοί