ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΟΧΙ ΣΕ ΡΗΞΗ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Μειωμένη, σε σχέση με τον περασμένο Φεβρουάριο, 58,3% έναντι 90,3% καταγράφεται η αποδοχή από τους πολίτες της στρατηγικής που ακολουθούν Τσίπρας και κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Οι μισοί πιστεύουν ότι υπάρχει κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, ενώ ποσοστό 75,6% θεωρούν ότι η χώρα μας πρέπει να μείνει πάση θυσία. Στέλνουν κι άλλα μηνύματα στην κυβέρνηση οι πολίτες μέσω δημοσκόπησης της GPO.

Οκτώ στους δέκα λένε όχι στη ρήξη, έξι στους δέκα τάσσονται κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος για να επικυρώσει ο λαός τυχόν συμφωνία, ενώ επτά στους δέκα πολίτες λένε «όχι» σε εκλογές αν η διαπραγμάτευση οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Δυσαρέσκεια είναι τι αίσθημα των πολιτών και όσον αφορά την αποτίμηση του κυβερνητικού έργου.

Σχεδόν σε όλους τους τομείς, όπου η κυβέρνηση έχει να παρουσιάσει ένα κάποιο έργο είτε με νομοσχέδια είτε με υπουργικές αποφάσεις, παίρνει κάτω από τη βάση. Μόνο δύο στους δέκα εμφανίζονται σύμφωνοι με τον νόμο που δίνει τη δυνατότητα στον Σάββα Ξηρό να συνεχίσει να εκτίει την ποινή του στο σπίτι του, ενώ τη μεταναστευτική πολιτική εγκρίνουν μόνο τρεις στους δέκα.

Στην Παιδεία, οι αρνητικές κρίσεις υπερτερούν των θετικών και σχεδόν εννέα στους δέκα συμφωνούν με την εκκένωση της Πρυτανείας, με το 73,8% εξ αυτών πάντως να θεωρούν πως η απόφαση αυτή ελήφθη με καθυστέρηση. Παρόλα αυτά, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να διατηρεί σχεδόν αμετάβλητο το ποσοστό που έλαβε στις εκλογές του Ιανουαρίου, συγκεντρώνοντας 36,5%, ενώ στο 27,8% βρίσκεται η Ν.Δ. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, που καταγράφει μικρή άνοδο.

Σε επίπεδο αρχηγών, την υψηλότερη δημοτικότητα, με 63,9% θετικές κρίσεις, καταγράφει ο Αλέξης Τσίπρας και ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος με 41% θετικές κρίσεις, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 39%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 32,5%, ο Αντώνης Σαμαράς με 28,1% και ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 20,1%.

Διαβάστε ακόμα:

Αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης ο Τσίπρας