ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ναι στην στην πρώτη εν Ελλάδι Αριστερή κυβέρνηση, όχι όμως σε βασικούς τομείς της πολιτικής της, λένε οι πολίτες κρίνοντας το έργο της στις πρώτες 100 μέρες της θητείας της.

Όλες οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν καθαρά. Οι πολίτες απορρίπτουν τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και σε τομείς που αποτελούν το γήπεδο της, όπως το μεταναστευτικό, η διαχείριση αναρχικών και τρομοκρατών και η Παιδεία, δείχνοντας το δρόμο για πιο συντηρητικές επιλογές, ενώ σ' αυτό που βγάζουν κόκκινη κάρτα σε πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ευρωπαική πολιτική.

Παρουσιάζεται το φαινόμενο η δημοφιλία του Τσίπρα να κυμαίνεται γύρω στο 60%, η βαθμολογία του όμως σε θέματα, όπως οι χειρισμοί του στη διαπραγμάτευση, να αντιστοιχούν σε μέλλοντα ανεξεταστέο μαθητή.

Ούτε λόγος για γκρέξιτ, όχι σε δημοψήφισμα και εκλογές, κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός θα κληθεί να διαλέξει ανάμεσα στη λαφαζάνεια φιλοσοφία και στον ρεαλισμό. Πολλοί του λένε να το κάνει τώρα, πριν η πλατφόρμα γίνει κράτος εν κράτει. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να παράγει αριστεροσύνη περισσότερη από αυτή που μπορεί να καταναλώσει η χώρα.

Διαβάστε ακόμα:

Κερατιάτικα πληρώνουμε εμείς οι μαλάκες