Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Είσαι υπουργός και φόρα παρτίδα βγαίνεις στα παράθυρα και λες «Αυτό πρέπει να κάνει η... κυβέρνηση». «Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος της... κυβέρνησης». Φοβερά πράγματα. Μιλάει ο υπουργός, όχι κάποιος βουλευτής, ούτε κάποιος της αντιπολίτευσης, σα να μην είναι... κυβέρνηση.

Ακόμα και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και σήμερα του Σύριζα, μιλάνε δημόσια αποστασιοποιούμενοι από την.... κυβέρνηση. Όπως ο συριζαίος σύντροφος Νίκος Βούτσης που παριστάνει τον υπουργό εσωτερικών.

«Η κυβέρνηση δεν πρέπει να προχωρήσει στο φόρο του ΕΝΦΙΑ» είπε το μέλος της κυβέρνησης, για να μη ξεχνιόμαστε, Νίκος Βούτσης. «Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στην επιστροφή των απολυμένων». Είπε κι αυτό.

Γιατί, ρωτάω κι εγώ θα απαντήσω, ένας υπουργός δεν νοιώθει μέλος της κυβέρνησης. Επειδή δεν υπάρχει κυβέρνηση. Δεν υπήρξε ποτέ κυβέρνηση. Πρωθυπουργός υπάρχει. Και η αυλή του πρωθυπουργού. Κυβέρνηση δεν υπάρχει. Οι υπουργοί είναι διορισμένο πολιτικό προσωπικό... απρόβλεπτου χρόνου, τους οποίους ο πρωθυπουργός ούτε καν ρωτάει, πριν αποφασίσει τούτο και το άλλο.

Θα πεις ότι πράγματι υπάρχει κυβέρνηση εάν τα μέλη της λειτουργούν συνολικά, δημοκρατικά και με βάση συγκεκριμένες κομματικές επιταγές.

Διαβάστε ακόμα:

Ολοι εσπρέσο, μόνον ένας πολιτικός ελληνικό καφέ