ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΗΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ... ΚΑΛΠΗ

 

Ο λαός έχει άγρια μεσάνυχτα. Κι αυτό δεν είναι το χειρώτερο. Ο κόσμος δεν βολεύεται με την άγνοιά του. Ούτε ο μαλάκας, ο πιο γνήσιος μαλάκας, αυτός είναι ο λαός, γνωρίζει ότι δεν... γνωρίζει. Και τι είναι αυτό που γνωρίζει ο λαός; Αυτό που τον... πληροφορούν τα μήντια. Όχι, ακριβώς. Ο κοσμάκης ξέρει αυτά που ακούει να λένε οι πολιτικοί. Ακριβώς! Από τον κομματικό λόγο, τον κομματικό αντίλογο και διάλογο διαμορφώνει και ο πολίτης την άποψή του. Άρα, δεν έχει σημασία η άποψη των πολιτών, των ψηφοφόρων, όταν αυτή δεν γεννιέται από τους ίδιους, δεν είναι αποτέλεσμα δικής τους επεξεργασίας.

Γκάλοπ, λέει, πως θέλει ο κόσμος να παίξει μπάλλα η κυβέρνηση του σύριζα με τους δανειστές. Αχρείαστο είναι ένα τέτοιο γκάλοπ. Οι λαοί, όλοι οι λαοί, σ' όλες τις εποχές, είναι συντηρητικοί. Σκέπτονται συντηρητικά. Μη ματώσουμε. Μην πάθουμε καμμία ζημιά. Μη σταματήσουν οι ξένοι να μας δίνουν λεφτά.

Έτσι που λες. Δεν χρειαζότανε το γκάλοπ για να μάθουμε ότι οι 7 στους 10 Έλληνες δεν θέλουν με τίποτα τσαμπουκάδες με τους εταίρους. Και προς Θεού μη σκληρύνει τη στάση της η... αριστερή κυβέρνηση, την οποία λες και δεν τους ψήφισε ο κόσμος, αλλά η Μέρκελ και ο Ντάισελμπλουμ.

Διαβάστε ακόμα:

Τα προκλητικά προνόμια της εξουσίας