ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΛΑΣΕΩΣ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

 

Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος άλλος να ξεπεράσει τον αρχιπαικταρά Ανδρέα Παπανδρέου, που κατάφερε να θεωρείται «μεγάλος πολιτικός» παρ' ότι στην πράξη αποδείχθη τεράστιος παραμύθης, ο δήθεν αντιαμερικάνος, αντιευρωπαϊστής, σοσιαλιστής, αντικαπισταλιστής. Ουδείς έχει τα φόντα στην πιάτσα να σταθεί στο ύψος ενός Ανδρέα Παπανδρέου που με μαγικό τρόπο παρουσίαζε άσπρο το μαύρο και συνέχιζε να δίνει ελπίδες τούτος ο επιστήμων λαοπλάνος.

Καταγράφουμε, όμως, κάποιες «ντρίμπλες» συριζαίων υπουργών και τις προσπάθειές τους να περάσουν επικοινωνιακά ότι είναι «κάτι άλλο», όχι μια από τα ίδια. Στα λόγια, βέβαια, διότι στην πράξη είναι μια από τα ίδια. Εντελώς. Καρμπόν σκέτο.

Στέκομαι σε μια κορυφαίας πολιτικής απάτη, σ' ένα ρητορικό παχνίδισμα που είπε ο υπουργός δημόσιας τάξεως Γιάννης Πανούσης. Μόνον ένας άνθρωπος μπασμένος χρόνια στη λεγόμενη αριστερά όπως αυτός θα γεννούσε από το στόμα του μια τόσο πονηρή ατάκα για να δικαιολογεί την αδικαιολόγητη στην πράξη απολύτως «δεξιά» πρακτική που ακολουθεί ο «αριστερός» σύριζας.

«Να θυσιαστούν οι εξαγγελίες της Αριστεράς κι όχι ο λαός σ' ένα ενδεχόμενο αδιέξοδο με τους δανειστές» είπε ο Γιάννης Πανούσης. Του αξίζει το «Βραβείο Ανδρέα Παπανδρέου» αν ποτέ αρχίζει να δίνεται σε πολιτικούς. Τι είπε ο Πανούσης;

Ότι αν δεν τα καταφέρουμε με τους δανειστές ας θυσιάσουμε τις εξαγγελίες της Αριστεράς. Να σταματήσουμε, δηλαδή, να λέμε αυτά που είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά. Μπίγκο. Ο Σύριζας έγινε κυβέρνηση όχι για να πετύχει αυτά που δεν πέτυχαν Παπανδρέου και Σαμαράς, αλλά για να κόψει τις... δεσμεύσεις του προς τον λαό.

Δεν τελειώσαμε. «Να θυσιάσουμε τις παπαριές που έλεγε ο σύριζας κι όχι τα συμφέροντα του λαού» είπε ο Πανούσης, ο οργανωμένος αριστερός από τα φοιτητικά του χρόνια. Να κάνω τη μετάφραση. Δεν συμφέρουν τον λαό οι παπαριές που έλεγε ο σύριζας, αλλά να στήσουμε κώλο, όπως ο Σαμαράς στους δανειστές.

Διαβάστε ακόμα:

Τα πήραμε και θα τα βάλουμε εκεί που ξέρουμε!