ΠΟΙΟΙ ΜΕΝΟΥΝ, ΠΟΙΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Δεν ξέρω αν και πότε η κυβέρνηση θα υπογράψει την περιβόητη συμφωνία με τους δανειστές. Γνωρίζω, ωστόσο ότι το πρώτο που θα γίνει μετά την υπογραφή της θα είναι ο κυβερνητικός ανασχηματισμός. Από τις αλλαγές που συζητούνται στα ενδότερα του μεγάρου Μαξίμου, μπορεί να συμπεράνει κανείς που θα κινείται η συμφωνία.

Το πρώτο που δεν αποκλείεται είναι η παραβίαση των κόκκινων γραμμών, κάτι που θα θέσει εκτός κυβερνητικού σχήματος όλους όσοι είχαν ορκιστεί τήρηση της κομματικής γραμμής. Λέγε με Λαφαζάνη. Το αυτό ισχύει και για τους άλλους υπουργούς της Αριστερής Πλατφόρμας και ενδεχομένως και για τον Π. Σκουρλέτη, αν φυσικά δεν επαληθευθούν οι διαβεβαιώσεις του για τα εργασιακά.

Η καμπάνα χτυπά και για το Γ.Βαρουφάκη που μόλις προχθές δήλωσε από το βήμα του Εκόνομιστ ότι ως υπουργός Οικονομικών θα αρνηθεί να βάλει την υπογραφή του σε ένα πακέτο που μακροοικονομικά δεν θα είναι συνεπές. Ενδέχεται η επόμενη μέρα της υπογραφής του μνημονίου να μην τον βρει στη θέση του.

Πολλές είναι οι συζητήσεις και για ένα είδος διεύρυνσης με την είσοδο στην κυβέρνηση προσωπικοτήτων από άλλους πολιτικούς χώρους, κάτι που ορισμένοι τοποθετούν στο άμεσο μέλλον, ενώ άλλοι στο απώτερο παρελθόν.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιοι βουλευτές του απειλούν τον Τσίπρα