ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΘΕΡΜΗ ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΤΣΙΠΡΑ – ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Η φωτογραφία με τον Τσίπρα να ανταλλάσει θερμή χειραψία με τον Στουρνάρα ανατρέπει όλο το σκηνικό ρήξης που είχε στηθεί τις προάλλες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής κατήγγειλε τον κορυφαίο τραπεζίτη για υπονόμευση του κυβερνητικού έργου, επίθεση που συνέχισαν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας την παραίτηση του διοικητή. Και ενώ όλα έδειχναν κρίση στις σχέσεις Τσίπρα –Στουρνάρα, μία χειραψία στην εκδήλωση του ΣΕΒ ήταν αρκετή για την αποκατάσταση των σχέσεων τους.

Η χειραψία όχι μόνο θερμή ήταν, αλλά συνοδεύθηκε από πλατιά χαμόγελα, κάνοντας όσους παρακολουθούσαν τη σκηνή να τρίβουν τα μάτια τους. Τα έχει αυτά η πολιτική, ιδιαίτερα όταν το μέλλον είναι άδηλον και κανείς δεν γνωρίζει αν οι δύο άνδρες που σήμερα δείχνουν να διαφωνούν σε όλα όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, να βρεθούν κάποια στιγμή στο ίδιο στρατόπεδο ή να συνεργαστούν στενότερα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης δημοσιοποίησε κάτι που συζητείται έντονα στις Βρυξέλλες, αλλά και στην Αθήνα. Ότι ο Γιάννης Στουρνάρας προωθείται από ορισμένους ισχυρούς κύκλους για τη θέση του πρωθυπουργού σε ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας. Αυτό ίσως να εννοούσε ο Α. Σαμαράς, όταν καλούσε από το βήμα του ΣΕΒ τις πολιτικές δυνάμεις σε μία εθνική συνεννόηση για κυβερνητική συνεργασία.

Διαβάστε ακόμα:

Καβγάς Τσίπρα - Καμμένου για τα αεροπλάνα