ΝΑ ΣΦΥΡΙΞΕΙ ΛΗΞΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΓΚΟΛ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Αν αυτός ήταν ο σκοπός της κυβέρνησης το έχει πετύχει. Το 45% των πολιτών έχουν τόσο κουραστεί από την αβεβαιότητα των διαπραγματεύσεων, που ζητούν από τον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε συμφωνία, ακόμη κι αν χρειαστεί τα παραβιάσει τις κόκκινες γραμμές του.

Το δείχνει δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO που φέρνει στην επιφάνεια άλλη μία ισχυρή τάση στο εκλογικό σώμα. Το 37%, δηλαδή όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσε να πει κανείς αν γνώριζε την πολιτική ταυτότητα των ερωτηθέντων, θέλει πρόωρες εκλογές.

Ποσοστό τεράστιο για τη συγκυρία, καθώς δεν έχει εκδηλωθεί ακόμη η ρήξη ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές. Ανεξάρτητα από αυτό, οι πολίτες επιμένουν σε ποσοστό 74% στο ευρώ.

Οι κόντρες, όμως, με τους εταίρους έχουν παγιώσει ένα διψήφιο ποσοστό, 18% εν προκειμένω, υπέρ της επιστροφής στη δραχμή. Το σκηνικό απογοήτευσης συμπληρώνεται από τις χαμηλές όπως καταγράφονται αυτές, επιδόσεις της κυβέρνησης στον τομέα των διαπραγματεύσεων. Το 47% των πολιτών δηλώνει δυσαρεστημένο, ενώ το 39% δείχνει ικανοποιημένο.

Η δυσαρέσκεια των πολιτών αντικατοπτρίζεται και στις απαντήσεις για την πρόθεση ψήφου, όπου όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σχεδόν όλα τα κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστά μικρότερα απ’ό,τι στις εκλογές του Ιανουαρίου: ΣΥΡΙΖΑ 31,3%, ΝΔ 20,4%, Χρ. Αυγή , 4,8%, Ποτάμι 5,2%, ΚΚΕ 4,5%, ΑΝΕΛ 3,2%, ΠΑΣΟΚ 3,5%.

Διαβάστε ακόμα:

Ψευτοναπολέοντες της Νέας Ευρώπης