ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Διαβάζεις αποδυτηριάκια. Σημαίνει ότι δεν αφήνεις το μυαλό σου στο νεροχύτη το πρωί που θα πλύνεις τα μάτια σου. Ούτε ξεχνάς το μυαλό σου στο αυτοκίνητο, εκεί που το πάρκαρες.

Το ξεκαθαρίζω. Δεν διαβάζεις αποδυτηριάκια χωρίς ετοιμοπόλεμη τη σκέψη σου. Όχι να λέει ο κάθε παραμύθης την παπαριά του και να σε δουλεύει. Να σε υπνωτίζει.

Συνέντευξη έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. «Ένα grexit θα ήταν η αρχή του τέλους για την ευρωζώνη» είπε, και το παλληκάρι δεν μιλούσε στη γειτονιά του, στο καφενείο της γωνίας, ούτε σε παγκάκι της πλατείας, που τον ακούγανε υπέργηροι με αλτσχάιμερ.

Σε ρωτάω ευθέως, εσένα τον αναγνώστη του αποδυτηριάκια, τι είπε ο πρωθυπουργός; Επίτρεψέ μου να πάρω κατ' αρχήν εγώ το μικρόφωνο...

Δώστε μας λεφτά, συνεχίστε να μας δανείζετε, με τους δικούς μας όρους, διαφορετικά η Ελλάδα αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην αποπλήρωση των δόσεων και θα βρεθεί εκτός ευρωζώνης. Αυτό λέει ο σύντροφος Τσίπρας. Δηλαδή;

Ο Τσίπρας, δηλαδή, εκφράζει την αγωνία του για το μέλλον της ευρωζώνης. Μαλάκες, τους λέει, χέστε την Ελλάδα, ποιος ασχολείται με την Ελλάδα, τη ζημιά θα την πάθετε εσείς αν δεν δώσετε τα ψιλά. Πήρες χαμπάρι;

Επόμενο είναι ο καθένας να κυττάει το συμφέρον του. Ο Γερμανός της Γερμανίας, ο Σλοβάκος της Σλοβακίας. Ο Γάλλος της Γαλλίας. Ο Λετονός της Λετονίας. Ο Φινλανδός της Φινλανδίας. Ο Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται για την Ελλάδα, αλλά για το καλό της Ευρώπης. Δεν τους λέει Δώστε λεφτά με κλειστά τα μάτια στην Ελλάδα για την Ελλάδα, που δεν ξέρετε αν θα τα πάρετε πίσω, αλλά για να μην καταρρεύσει η ευρωζώνη.

Παρακάτω. Γιατί ο Τσίπρας είναι εναντίον του grexit; Περίεργο. Η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να ζει μόνη της, δηλαδή χωρίς δανεικά. Για ποιο λόγο, λοιπόν, να συνεχίσει να είναι μέλος σε μια οικονομική κοινότητα σαν ένα αναξιοπρεπέστατο λαμόγιο.

Ύστερα είναι και το άλλο. Λέει ο Τσίπρας ότι «ένα grexit θα ήταν η αρχή του τέλους για την ευρωζώνη». Η δικαίωση του κάθε σκεπτόμενου αριστερού! Αυτό θέλει. Το τέλος της Ευρώπης των μονοπωλίων. Των πολυεθνικών. Αυτό επιδιώκει, αυτό εύχεται ο γνήσιος αριστερός.

Όχι αυτά τα σάπια που λέει ο μαϊμού αριστερός Τσίπρας. Αν είναι δυνατόν. Αποκτήσαμε αριστερό πρωθυπουργό και μιλάει για επενδύσεις και για το πως η Ελλάδα θα μπει στις αγορές, στις καπιταλιστικές βεβαίως αγορές.

Διαβάστε ακόμα:

Στην πασαρέλα τα κορίτσια του Σύριζα