ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Ένα - ένα τα χαμένα όνειρα περνούν από το μυαλό του Τσίπρα, καθώς πλησιάζει η ώρα της κρίσης. Λίγο πριν ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να ακούσει δια στόματος Πούτιν ότι η Ρωσία εκτός από καλά λόγια και ευχές, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, δεν μπορούσε να δώσει τίποτα άλλο στη φτωχή Ελλάδα, το μέλλον της οποίας είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως χαρακτηριστικά του είπε.

Ούτε καν μία προκαταβολή έναντι της μελλοντικής συνεργασίας για τον αγωγό ούτε καν ένα μικρό άνοιγμα, μία χαραμάδα, έστω, στα σύνορα για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα. Το εμπάργκο δεν κάνει διακρίσεις.

Το τελευταίο αυτό συζήτησε διεξοδικά ο Λαφαζάνης με τον υπουργό Γεωργίας, αλλά η απάντηση που πήρε δεν τον ικανοποίησε καθόλου. Πρόκειται για θέμα που με ξεπερνά, του
απάντησε ο Ρώσος και τον παρέπεμψε στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια. Κι όμως η Ρωσία για τους Συριζαίους ήταν η άλλη λύση. Ήταν η υπερδύναμη που θα αγόραζε ελληνικό χρέος, ενισχύοντας τη ρευστότητα στην Ελλάδα. Ήταν, σε τελική ανάλυση, αυτό που εννοούμε όταν λέμε υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές.

Πατήσια – Παγκράτι έχει κάνει τη διαδρομή Αθήνα – Μόσχα ο Λαφαζάνης. Τουλάχιστον πέντε ταξίδια από τον Ιανουάριο. Και δώστου χειραψίες και υποκλίσεις ο απροσκύνητος.
Ώσπου ήρθε η ώρα του ταμείου. Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος.

Είναι η ώρα που ο ερωτιδέας επιστρέφει στην αγκαλιά της γυναίκας του μετά τη χυλόπιτα που έφαγε από τη γκόμενα. Θα τον δεχθεί, όμως η άλλη.

Διαβάστε ακόμα:

Εκεί που κρίνονται οι τύχες των λαών