ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟ ΚΑΠΕΛΟ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΡΟΥΣΟ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Βέβαιος ών ότι ελέω Τσίπρα, αλλά και της λήθης, που χαρακτηρίζει τον ελληνικό λαό, κέρδισε ασυλία για τα κυβερνητικά πεπραγμένα του, ο Κώστας Καραμανλής ξεθάρρεψε και αναδιοργανώνεται. Με ποιο τελικό στόχο, ουδείς το γνωρίζει, υποψιάζομαι ούτε ο ίδιος. Αφού τακτοποίησε τον Πάκη, ήρθε η σειρά του Ρουσόπουλου.

Ένα νεύμα του στον παραπαίοντα Σαμαρά ήταν αρκετό για την παλλινόστηση του Θοδωρή στη ΝΔ. και στη θέση του υπεύθυνου επικοινωνίας. Ο υπό έντονη αμφισβήτηση αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τηλεφώνησε στον πρώην υπουργό για να του πεί πόσο ανόητος ήταν που πίστεψε όσα λέγονταν εναντίον του και τον ανάγκασαν να πεί όσα είπε στις 28 Μαίου εναντίον του. Μανούλα σε κάτι τέτοια ο Μεσσήνιος.

«Δεν απολογούμαι για το χθες, δεν θα απολογούμαι για νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη ή Βουλγαράκη ή Ρουσόπουλου", υπογράμμισε, μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Όποιος, το ξεκαθαρίζω, έχει βλάψει την παράταξη δεν θα είναι μαζί μας, αλλά και δεν πρόκειται να αφήσω ποτέ κανέναν να στοχοποιηθεί άδικα. Τίποτε άλλο», πρόσθεσε.

Άμεση ήταν τότε η αντίδραση Ρουσόπουλου.

«Δεν ζήτησα ποτέ και από κανέναν, ούτε από τον κ. Σαμαρά, να απολογηθεί για εμένα. Η αλήθεια και το ήθος μου δεν έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους υπερασπίσεις. Προσδοκώ να κριθώ από την Δικαιοσύνη και όχι από κομματικούς μηχανισμούς και τις σκοπιμότητές τους. Θα το επιδιώξω μέχρι τέλους. Και θα δικαιωθώ πλήρως. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, κύριε Σαμαρά και εσείς αυτό το γνωρίζετε», κατέληξαν οι δηλώσεις του.

Πως σβήνονται τώρα όλα αυτά; Είναι εντυπωσιακή η ευκολία με την οποίαν ξεχνούν οι πολιτικοί. Αλληλοβρίζονται, αλληλοπροπηλακίζονται, αλληλουπονομεύονται και στο τέλος όλα καλά και όλα ωραία. Σε τι να τους πιστέψεις; Ότι και να συμβαίνει, βέβαιο είναι ότι ο Σαμαράς έχει παραδοθεί στον Καραμανλή, ο οποίος αποφάσισε να στηρίξει την υπάρχουσα ηγεσία της ΝΔ εν όψει γενικότερων εξελίξεων. Δεν αποκλείεται και άλλοι Καραμανλάνθρωποι να καταλάβουν σύντομα επίκαιρες θέσεις στον κομματικό μηχανισμό.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΣΟΚ, για τον σοσιαλισμό, ρε γαμώτο