ΕΝΤΑΛΜΑ ΒΙΑΙΗΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2013

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Η ιδέα για βίαιη προσαγωγή στη Βουλή κορυφαίων παραγόντων της δημόσιας ζωής όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν, δεν είναι της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αλλά του Στάθη Παναγούλη από το Νοέμβριο του 2013.

Η πρόεδρος της Βουλής απλώς ερεύνησε τις δυνατότητες του κανονισμού και αποφάνθηκε ότι το μέτρο είναι νόμιμο και θα εφαρμοστεί, για πρώτη φορά φορά σε βάρος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Κατά σύμπτωση, η πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αφορούσε στο ίδιο πρόσωπο, τον Γ. Στουρνάρα, υπουργό Οικονομικών, μάλιστα, τότε, και διατυπώθηκε με αφορμή την τρίτη κατά σειράν απουσία του από τη συζήτηση ερώτησης αρμοδιότητας του υπουργείου του.

Ενοχλημένος από τη συστηματική κοπάνα του Γ.Στουρνάρα, ο Παναγούλης έθεσε ευθέως το θέμα. «Μήπως η Βουλή, είπε, πρέπει να κάνει μία υπηρεσία και όταν για τρίτη ή τέταρτη φορά δεν εμφανίζεται ένας υπουργός να γίνεται βιαία προσαγωγή του;». Και συνέχισε: «Ο Γ. Στουρνάρας επιδεικτικά περιφρονεί το κοινοβούλιο. Οι υπουργοί περιφρονούν το κοινοβούλιο κι αυτό το φαινόμενο είναι βούτυρο στο ψωμί των εχθρών της δημοκρατίας».

Ενοχλημένος από τις απουσίες υπουργών από τη συζήτηση ερωτήσεων αρμοδιότητας τους εμφανίστηκε και ο προεδρεύων την ημέρα εκείνη αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Δραγασάκης, ο οποίος, όμως, δεν έδειξε να συμφωνεί με το μέτρο της βιαίας προσαγωγής. Απλώς δεσμεύθηκε να θέσει το θέμα στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, ώστε όταν ένας υπουργός απουσιάζει στο εξωτερικό να μην εισάγονται ερωτήσεις αρμοδιότητας του.

Διαβάστε ακόμα:

Πού έδειξε την κλάση του ο Γιάνης Βαρουφάκης