ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΛΙΨΗ ΕΝΑΣ ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Θλίψη και κατήφεια σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας, αλλά αγέρωχος ο Νίκος Κοτζιάς. Λίγη ώρα μετά την εξαγγελία του δημοψηφίσματος, εξαπέλυσε μύδρους κατά των δανειστών, απειλώντας τους με αντίποινα. Όπως έγραψε το βράδυ του Σαββάτου στο Twitter: «Να μην ξεχνούν, όσοι πανηγυρίζουν για τα "κόλπα" σε βάρος της Ελλάδας στο Γιούρογκρουπ, ότι στον πυρήνα της ΕΕ διαθέτουμε βέτο». Ακόμη τρέμει ο Σόιμπλε.

Αλλά και ο Νίκος Φίλης, που σημειωτέον ήταν από τους πρώτους που προσέτρεξε στο ΑΤΜ της Βουλής, εμφανίστηκε αμετακίνητος στην επαναστατικότητα του, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα βρει χρήματα και η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία.

Δεδομένου ότι ούτε η Ρωσία ούτε άλλη χώρα του υπαρκτού ή ανύπαρκτου σοσιαλισμού έχει προσφερθεί να τη βοηθήσει, η κυβέρνηση μάλλον σε αναγκαστικά δάνεια από το εσωτερικό θα προσανατολίζεται.

Και ενώ καιγόταν η χώρα, ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα της 27ης Ιουνίου μέσω του ιστότοπου της κοινοβουλευτικής διαφάνειας γινόταν γνωστό ότι ο σύντροφος της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ. Τέτοια πρεμούρα. Ο διορισμός του είχε μπλοκαριστεί επί εβδομάδες και ενεργοποιήθηκε λίγο μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος. Τέτοια ψυχραιμία...

Διαβάστε ακόμα:

Ψύχραιμα ο λαός όρμησε στις τράπεζες