ΘΕΩΡΙΑ ΠΑΙΓΝΙΩΝ ΓΙΑ ΛΑΠΑ-ΒΙΤΣΙΟΖΟΥΣ!

 

Γράφει η Amodini Κωστάκη

Σήμερα με ξύπνησε ο ταχυδρόμος: Ο Γιάννης Μπαρουφάκης μου έστειλε το εγχειρίδιο του "Θεωρία Παιγνίων", με προσωπική αφιέρωση παρακαλώ! Ο άνθρωπος είναι κορυφαίος, όχι σαν οικονομολόγος, ως αρχι-MASTER των...παιγνίων! Ε βέβαια, κορόιδα είναι οι Κορεάτες και οι άλλοι κολοσσοί, που του τα σκάνε χοντρά για να είναι ο σύμβουλος στα on line games τους;

Oμολογώ το σφάλμα μου: τον υποτίμησα! Και αμαρτία εξομολογημένη δεν είναι πια αμαρτία! Το master game που σοφίστηκε o Master - mind, ΜΑΖΙ με τα "περιστέρια" της αυλής του Ομπάμα, είναι ...ασύλληπτο!

Οσο και αν μ' ενοχλεί να νιώθω πιόνι στην σκακιέρα άλλων, ακόμη και για το "καλό" μου...μακροπρόθεσμα, τον παραδέχομαι! Aλλωστε με τα άλλα νούμερα που κυβερνούσαν πριν τι ήμουν, η Χιονάτη; Πάλι πιόνια ήμασταν όλοι...

Μόνο έτσι μπορώ να καταλάβω πως "παντρεύτηκαν" και συνυπάρχουν σχετικά ομαλά, Καμμένοι,Λαπα-βιτσιόζοι και τόσοι άλλοι, κάτω από την ίδια ομπρέλα! Ολοι έχουν τον ρόλο τους, όμως ένας είναι ο...Φον Κάραγιαν!

Και έτσι όπως κυλάει η μέρα και θα μας βρεί η νύχτα ή που θα τινάξουμε την μπάνκα στον αέρα ή που θα τινάξουμε την ανθισμένη αμυγδαλιά!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ..."Θεωρία Παιγνίων" θα διδάσκεται στα σχολεία του μέλλοντος!

Διαβάστε ακόμα:

Θεοδωράκης: Είμαι ο επόμενος Τσίπρας