ΤΟ «ΝΑΙ» ΦΕΡΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Σοβαρά απασχολεί πλέον την κυβέρνηση μία ήττα του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής και πολλοί είναι οι υπουργοί που άρχισαν να προβληματίζονται πάνω στο σκηνικό της επόμενης μέρας. Ο Αλέξης Τσίπρας που, όπως έχει δηλώσει, δεν θέλει να είναι πρωθυπουργός παντός καιρού, διαρρέει ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές το Σεπτέμβριο.

Που θα πεί ότι ως τότε θα δρομολογήσει τη νέα συμφωνία στη λογική του ναι, δηλαδή των δανειστών, σεβόμενος όπως έχει δεσμευθεί τη βούληση του λαού. Αντίθετα, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ανακοίνωσε ότι αν επικρατήσει το «ναι» θα παραιτηθεί.

«Δεν θα υπογράψουμε καμία συμφωνία χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους. Δεν θα υπογράψω συμφωνία του τύπου "παρατείνουμε και εθελοτυφλούμε" (extend and pretend)» συνέχισε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα προτιμούσε «να του κοπεί το χέρι».

Ο Βαρουφάκης εκτιμά ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση χάσει το δημοψήφισμα, θα υπάρξει ευρύς ανασχηματισμός, θέση που βρίσκει σύμφωνους και άλλους παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντιπολίτευση, όμως αναμένεται να θέσει θέμα παραίτησης της κυβέρνησης και συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας χωρίς τη συμμετοχή Τσίπρα και Σαμαρά. Το σκηνικό αυτό ευνοεί η κρίση στο κόμμα των ΑΝΕΛ, που αναμένεται να πάρει διαστάσεις διάσπασης αν επικρατήσει το «όχι» στο δημοψήφισμα.

Διαβάστε ακόμα:

Σαμποτάζ στον Σύριζα η Ζωή Κωνσταντοπούλου