ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΑΝ... ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΖΑΡΟΙ!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Τελικά, αυτό το δημοψήφισμα και νεκρούς ανασταίνει. Οι ξεχασμένοι της πολιτικής ζωής, ύστερα από χρόνια αγρανάπαυσης επανακάμπτουν για να μας πείσουν τι να ψηφίσουμε. Που να ξέρουμε εμείς. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στα 97 του κάνει το παιχνίδι της ζωής του, με απανωτές συνεντεύξεις στα κανάλια – ακόμη και με συμμετοχή σε συλλαλητήρια.

Ο Κώστας Καραμανλής ύστερα από πέντε χρόνια ολοκληρωτικής αφωνίας, μίλησε. Αλλά για να μην νομιστεί ότι ετοιμάζεται να ανασκουμπωθεί για να βγάλει τίμια το ψωμί του, διέλυσε κάθε παρεξήγηση, δηλώνοντας ότι δεν έχει όρεξη για τέτοια αστεία.

Οι ξωμάχοι έχουν αφιονιστεί στο ενδεχόμενο να υπερισχύσει το «όχι» και τα δίνουν όλα. Τόσο που ο επί χρόνια υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος ιδρύει κόμμα, αλλά με άλλον αρχηγό.

Στα όπλα και ο οιωνεί αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Καραμανλή, Γιώργος Σουφλιάς, που ξαναβρήκε τη μιλιά του ύστερα από έξι χρόνια σιωπής. Ο Κώστας Λαλιώτης άντεξε περισσότερα χρόνια στον πάγκο, αλλά η επιστροφή του με άρθρα υπέρ του ναι ήταν ιδιαίτερα δυναμική.

Δεκάδες άλλοι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων της τελευταίας 40ετίας, απόστρατοι όλων των επαγγελμάτων και των ειδικοτήτων και διαλάμψαντες το πάλαι ποτέ αστέρες κάθε κατηγορίας αισθάνθηκαν την ανάγκη να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη τους, προτείνοντας τι να ψηφίσουμε. Μόνο που ξέχασαν κάτι πολύ βασικό. Ότι το ακροατήριο έχει αλλάξει δραματικά. Οι νέοι δεν τους γνωρίζουν και οι συνταξιούχοι ψηφίζουν άλλο κόμμα. Ποιο θα φανεί την Κυριακή...

Διαβάστε ακόμα:

Ποιο είναι το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα