ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΤΩΝ ΓΚΑΛΟΠ

 

Έριξα μια ματιά στα γκάλοπ για το δημοψήφισμα. Λίγο πολύ όλες οι σφυγμομετρήσεις παίζουν στα σπόρια. Το καρπούζι, προς το παρόν, ο κόσμος το έχει κόψει στη μέση και δίνει μια ιδέα κουκούτσια υπέρ του «Ναι».

Δεν αποκλείονται δυο πράγματα. Το ένα, τα γκάλοπ να είναι σικέ. Κυκλοφορεί η βρώμα ότι υπερισχύει με διαφορά το «Ναι» αλλά το εμφανίζουν ντέρμπυ το έργο για να τραβήξουν σταυρούς από το «Όχι». Να κερδίσει, δηλαδή με εντυπωσιακό ποσοστό το «Ναι». Αν μπεις στον κύκλο των χαμένων συνωμοσιών πιθανόν να βγεις αράουτ από το πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο είναι μήπως την τελευταία στιγμή γύρει η πλάστιγγα, είτε προς το «Ναι», είτε προς το «Όχι» και να μην τερματίσουν τη νύχτα με διαφορά στήθους.

Αφήνω το τελικό αποτέλεσμα, άλλωστε πολιτικά και οικονομικά είναι εντελώς αδιάφορο. Στέκομαι σε κάποια ευρήματα των γκάλοπ, συγκεκριμένα τι ψηφίζουν «κομματικοί» πολίτες. Σε σύγκριση με τη ψήφο τους στις βουλευτικές εκλογές.

Αναμενόμενο το 80,6% της ΝΔ στο «Ναι» και το 67,7% ψηφοφόρων του Σύριζα στο «Όχι». Δεν θα εντυπωσίαζε ακόμα κι αν με μεγαλύτερα ποσοστά επιδοτείτο το «Ναι» από ψηφοφόρους της ΝΔ και το «Όχι» από φιλοσυριζαίους.

Το άξιο παρατήρησης είναι ότι λένε «Όχι» το 67,2% των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ, ενός κόμματος χαβαλέ και ασόβαρων. Κάτι μεταξύ καφενείου και τζιχαντισμού. Κι όμως, το κόμμα του Καμμένου δείχνει βάση σκληροπυρηνική και ακολουθεί την γραμμή του κόμματος.

Το ίδιο και η Χρυσή Αυγή. Το κόμμα τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ του «Όχι» και σύμφωνα με τα γκάλοπ η κομματική πελατεία ακολουθεί κατά 62,8%. Τεράστιο ποσοστό.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ο Βαρουφάκης έχει ξυρισμένο κεφάλι