ΠΟΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΑΣ ΑΠΕΘΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015

 

Πριν από 41 χρόνια είχε ξαναγίνει δημοψήφισμα. Μια ακόμα επιτυχία του σύριζα, έτσι το παρουσιάζουν. Μια απόφαση που δεν θα τολμούσαν να πάρουν οι άλλοι, παρά μόνον η κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν είμαστε καλά. Καθόλου καλά.

Το δημοψήφισμα του 1974 ήταν συγκεκριμένο, όχι αέρα πατέρα χαρτοπόλεμος σαν αυτό του 2015. Το δημοψήφισμα του 1974 ψήφιζαν Έλληνες για υπόθεση που αφορούσε μόνον τους Έλληνες. Όχι σε σχέση με ξένους. Μην τα μπερδεύουμε.

Το βάζεις στην Ιστορία το δημοψήφισμα του 1974 διότι το «ΝΑΙ» και το «ΌΧΙ» αφορούσε τη συνέχεια ή, όχι της βασιλείας. Αν η χώρα θα είχε βασιληά ή, πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με το δημοψήφισμα του 2015 ποιο ήταν το θέμα; Δεν υπάρχει θέμα. Μια ιστορία φλου.

Να μείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή, όχι. Αυτό, ναι, είναι θέμα δημοψηφίσματος.  Να επιστρέψουμε στη δραχμή ναι ή, όχι. Θέμα κι αυτό, συγκεκριμένο.

Δημοψήφισμα χωρίς να ξέρει ο άλλος τι ψηφίζει, τι εννοείται, τι υπονοείται και τι επιθυμεί ο άλλος να εκφράσει με το «ΝΑΙ» και με το «ΟΧΙ» είναι το λιγώτερο μια ύποπτη δουλειά.

Διαβάστε ακόμα:

Το Όχι είπε Ναι στην ύπαρξη του λαού