ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ

 

Μια φορά κι έναν καιρό..., το ξεκινάω έτσι γιατί αυτό που θέλω να πω μοιάζει με παραμύθι..., ήταν ένα αληταράς που γεννήθηκε να γίνει βασιληάς. Γνώριζε πολύ καλά τι ήθελε να ακούσει ο λαουτζίκος για να μαγευθεί και να ακολουθήσει αυτόν τον χαρισματικό άνδρα με το όνομα Ανδρέας.

Τον αποτρέλλαινε τον κοσμάκη αυτός ο Ανδρέας, Παπανδρέου στο παράνομα. Και να φάει είχε ο κόσμος, και να πιει, και καμμία ανησυχία για το αύριο, όμως ο Ανδρέας που γεννήθηκε να γίνει βασιληάς έλεγε στους υποψηφίους υπηκόους του ότι είστε αδικημένοι, ότι σας αξίζουν περισσότερα, ότι σας δουλεύουν, ότι σας κλέβουν.

Δεν έχει ξαναγίνει τέτοια πλύση εγκεφάλου και με επιλεγμένα χειρουργικά σλόγκαν. Κι όταν ο λαός τον έχρισε βασιληά, όταν τον έστησαν στο μεγάλο θρόνο, ο Ανδρέας με το παράνομα Παπανδρέας έβγαζε διαγγέλματα του τύπου «Και τώρα όσα πάνε και όσα έλθουν!». «Στα παπάρια μας τα πάντα όλα!». «Δεν χρειάζεται να οργανωθούμε σα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, θα ζούμε όσο τραβήξει η δουλειά με δανεικά από τους Ευρωπαίους εταίρους μας».

Χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία της μεταπολεμικής Ελλάδος με την πολιτική επικυριαρχία του Ανδρέα Παπανδρέου από το 1981. Ένας υψηλής κλάσεως επιστήμων, λειτουργός και γνώστης της πολιτικής πραγματικότητας της Δύσεως, με μοναδική ικανότητα να επιβάλλεται στα πλήθη και να εμπνέει συνεργάτες ήταν γεννημένος λεχρίτης.
Ένας μπουρδελιάρης. Δεν τον ενδιέφερε να αφήσει πίσω του έργο. Τον μεθούσε μόνο η εξουσία.

Αυτή είναι η αλήθεια του Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν ήθελε Έλληνες πολίτες, αλλά κοπρόσκυλα όλα γκρουπαρισμένα στις κομματικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ. Διορίζεται μόνον όποιος είναι δικός μας.

Γράφω τούτες τις αράδες με αφορμή αυτό που είπαν στο ευρωκοινοβούλιο πολιτικοί ηγέτες στον Αλέξη Τσίπρα: «Είσαι πανίσχυρος πρωθυπουργός, συνάδελφε Τσίπρα, να πολιτευθείς με αξιοπιστία μεταρρυθμιστή, όχι με παραμύθια όπως έχεις κάνει μέχρι σήμερα».

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι πανίσχυρος στην Ελλάδα όπως θαρρούν οι Ευρωπαίοι. Η αλήθεια είναι ότι η χώρα μας είναι τόσο σακατεμένη πολιτικά, ένα σπάραγμα σκέτο, και επειδή δεν υπάρχει στον ορίζοντα ούτε ένας πολιτικός κύρους, όλη η Ελλάδα έχει κρεμαστεί από τον Τσίπρα.

Καμμία σχέση ο Τσίπρας με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος επέβαλλε με το έτσι θέλω το προσωπικό του μέγεθος. Απεναντίας, τον Τσίπρα τον έβγαλαν στον αφρό οι τελματώδεις συνθήκες, η χρεοκοπία της Ελλάδος.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος ο παικταράς της ΝΔ που θα κοντράρει τον Τσίπρα