H OMEΛΕΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

 

Γράφει η Amodini Κωστάκη

Αν νομίζετε οτι η εμπιστοσύνη των Σόι-μπλε κλονίστηκε επειδή οι Τσιπρόπουλοι δεν φορούσαν γραβάτα και δεν κατέβασαν προτάσεις σαν καλά παιδάκια, κοιμάστε και ονειρεύεστε.

Οι Σόι-μπλε είχαν συνηθίσει να μιλούν με υπαλλήλους: έδιναν εντολές και τα γιουσουφάκια έτρεχαν να τις εκτελέσουν.

Οταν εμφανίστηκε κάποια ομαδούλα από τη Νότια Ευρώπη, που ξαφνικά τα στήλωσε και ηθελε- άκουσον,άκουσον- ισότιμο διάλογο, και , καλώς ή κακώς χρησιμοποποίησε ένα "διαφορετικό" επικοινωνιακό στυλ, πολύ "californication" για τα γούστα των Βρυξελλών και του Στρασβούργου, οι Σόι-μπλε μπήκαν σε κατενάτσιο, σκληρό, μέχρι τελικής πτώσης. Οι Τσιπρόπουλοι έπρεπε να εξαναγκαστούν σε παραίτηση λόγω στραγκαλισμού και θανατηφόρου κεφαλοκλειδώματος.

Ο Τσίπρας υποχρεώθηκε, από την φύση της λειτουργίας των Ευρωπαικών θεσμών, να τρενάρει τις διαπραγματεύσεις , έτσι ώστε να αποκαλυφθεί ποιες είναι πραγματικά οι δυνάμεις της αντίδρασης στην Ευρώπη, τόσο που και το πιο χαιβάνι στην Ελλάδα ή στον πλανήτη να μπορεί να το αντιληφθεί. Κέρδιζε χρόνο για τον σκοπό του, ενώ οι Ελληνες ήταν και παραμένουν τα πρωτα αυγά που σπάνε για να γίνει η ομελέτα της Νέας Εποχής....
Φυσικά και ο ίδιος φέρθηκε αντιδημοκρατικά , αυταρχικά και φόρεσε καπέλο στον ελληνικό λαό ένα δημοψήφισμα χωρίς νόημα και ένα 3ο Μνημόνιο,προσυμφωνημένο, από την εποχή Σαμαρέλων. Γι' αυτό άλλωστε έκανε το παγωνι ο Αντώνης και βγήκε από τον χορό. To επιτελείο του θεώρησε ότι καλύτερα να εισπράξει ο Τσίπρας την χλαπάτσα του 3ου Μνημονίου, παρά η ΝΔ και ο ίδιος.

Ναι, η ελληνική οικονομία μπήκε στον καταψύκτη το τελευταίο 6μηνο, όμως τα νούμερα δεν έβγαιναν και δεν θα μπορέσουν να βγουν ποτέ, ούτε στον αιώνα τον άπαντα! Οχι, χωρίς γενναίο κούρεμα του χρέους, όχι χωρίς γενναίες διαρθρωτικές αλλαγές, όχι χωρις γενναία μέτρα κατά της τεράστιας φοροδιαφυγής, όχι εύκολα, ούτε γρήγορα...

Ο Τσίπρας δεν είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος που ψάχνετε, δεν είναι ούτε η αθώα ...περιστερά (!) , είναι ένας νέος πολιτικός, που επιλέχθηκε από κάποιες πολύ συγκεκριμένες δυνάμεις, ώστε να ταρακουνήσει την σαπίλα της ΕΕ και να επιφέρει αλλάγές στην δομή της Ευρώπης, για ευρύτερους γεωπολιτικούς και οικονομικόυς λόγους και πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα. Ο ελληνικός λαός ας φερθεί σύμφωνα με την συνείδηση του, ας κάνει αυτό που του λέει το μέσα του, ας μάθει επιτέλους ότι η συνεργασία και η ενότητα είναι πλέον θέμα επιβίωσης.

«Χρειάζεται, πράγματι, όλοι να σταθούμε ενωμένοι ή αλλιώς, στα σίγουρα ,θα κρεμαστούμε χωριστά» .

*(We must, indeed, all hang together or, most assuredly, we shall all hang separately-Benjamin Franklin)

Διαβάστε ακόμα:

Οι «σωτήρες» μάς τελείωσαν