Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΩΗ - ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥΣ

 

Τι περιμένατε, δηλαδή, η Ζωή να τραβήξει ένα ξεγυρισμένο χαστούκι στον Τσίπρα; Χαμός με το φιλί. Ηταν συναίνεσης ή του Ιούδα; Αναρωτιόντουσαν οι από γύρω και οι δημοσιογράφοι. Τίποτα από όλα αυτά. Απλώς η πρόεδρος έσκασε ένα ρουφηχτό στον αρχηγό γιατί ήξερε ότι θα τύχει ευρείας προσοχής. Ηταν γνωστό από πριν τι θα κάνει η Κωνσταντοπούλου.

Θα γκρίνιαζε για την φαστ τρακ διαδικασία. Θα άφηνε να εννοηθεί ότι μπορεί και να μπλοκάρει τη διαδικασία. Στο τέλος όλα αναμενόμενα. Δηλαδή; Κωλομπαρίστικες συμπεριφορές. «Δεν ψηφίζω αυτά τα μέτρα, όμως στηρίζω την κυβέρνηση», όπως είπε ο Λαφαζάνης.

Τι σημαίνει αυτό σύντροφε; Στηρίζεις τον Τσίπρα, αλλά διαφωνείς με τον Αλέξη; Τα ίδια κι η Ζωή. Κανείς δεν παραιτήθηκε πλην της Βαλαβάνη. Κι αρχίσανε να γκρινιάζουνε και οι άλλοι της αντιπολίτευσης. «Εμείς θα ψηφίσουμε μόνοι μας τα σκληρά μέτρα; Δεν είμαστε κυβέρνηση. Οι άλλοι που καταψηφίζουν είναι». Κι έχουν τα δίκια τους. Παραδοξότητες.

Εγώ, λέω ότι αυτές είναι προκλητικές συμπεριφορές. Οσο αφορά στο Σύριζα οι εσωτερικές διεργασίες και οι διαδικασίες της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι δικά του θέματα.
Ομως, όταν μιλάμε για κυβέρνηση η πρακτική είναι ίδια για όλους. Η στηρίζεις τον πρωθυπουργό που καθορίζει το κυβερνητικό πρόγραμμα ή παραιτείσαι. Δεν υπάρχει ενδιάμεση οδός.

Εφόσον οι ίδιοι οι Λαφαζάνηδες δεν το καταλαβαίνουν ο Τσίπρας οφείλει να τους παραιτήσει. Οσο κι αν με τις κωλομπαρίστικες συμπεριφορές τους τον κάνουν να φαίνεται πιο θελκτικός απ' ότι είναι. Αυτός πρέπει να είναι ο λόγος που δεν τους στέλνει αδιάβαστους.

Διαβάστε ακόμα:

Με μώλωπες και έρπη, αλλά όρθιος ο Τσίπρας