CASE STUDY ΣΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

 

του Ηρακλή Τζαβέλα, με την φιλική συμμετοχή της Αmodini Kωστάκη

Άκουσα τις δηλώσεις Λαφαζάνη αργά χθες, όποιος τις άκουσε θα έπαθε παράκρουση. Δεν μπορούσα να τις εξηγήσω με τη λογική.Πρέπει να σκεφτόμουν όλη νύχτα στον ύπνο μου και σήμερα παρουσιάστηκε όλο το σχέδιο μπροστά μου. Ένα θα πω, έχω μείνει έκθαμβος, η παρτιτούρα των κινήσεων, ήταν ασύλληπτης ευφυίας, σχεδιασμένη όπως ο ιστός της αράχνης.

Η προ-σχεδιασμένη κίνηση των 40 έλυσε το γόρδιο δεσμό, που ήταν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε 3ο μνημόνιο. Προκειμένου να έχουν την αντιπολίτευση έξω και να χτυπάει, αποφάσισαν να την έχουν ελεγχόμενη μέσα στο κόμμα.
Τι κέρδισαν μ αυτό:

1. Εκτονώθηκε η κατάσταση, οι ψηφοφόροι άκουσαν από το ίδιο το κόμμα αυτά που ήθελαν οι ίδιοι να πουν. "Άρα με καταλαβαίνουν! Με νιώθουν!" είπε μέσα του ο φτωχός πλην τίμιος ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ!

2. Οι ψήφοι έμειναν μέσα, δεν υπάρχει διαρροή, η χθεσινή δημοσκόπηση το έδειξε, πάλι 19 μονάδες μπροστά είναι. Σας ερωτώ εσάς της αριστερής πλατφόρμας, μετά την ομιλία της Κωνσταντοπούλου νιώσατε υπερήφανοι; Θα την ψηφίζατε σήμερα; Φυσικά ΝΑΙ! Που είναι η Κωνσταντοπούλου τώρα; σε ποιο κόμμα είναι; Φυσικά στον ΣΥΡΙΖΑ!

3. Έβαλαν μέσα στο μαντρί ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΠΟΤΑΜΙ, με τον διαφαινόμενο κίνδυνο, τους ανάγκασαν να ψηφίσουν μνημόνιο, έχασαν τα κόμματα αυτά παντελώς την οποιαδήποτε αντιπολιτευτική γραμμή. Δεν υπάρχει αντιπολίτευση τώρα, αν δεν το έχετε καταλάβει. Δεν υπήρχε σχέδιο δραχμής από τον Λαφαζάνη, ούτε ο Βαρουφάκης πίστεψε ποτέ σοβαρά στο Grexit, ποτέ δεν υπήρχε σχέδιο. Αναγκάστηκε ύστερα από πίεση να πετάξει μια φράση, μια ομάδα ως μηχανισμό εκβιασμού του Σόιμπλε, αν τα πράγματα έφταναν στο απροχώρητο...

Όσοι πιστεύουν ότι ο Λαφαζάνης και η πλατφόρμα της αριστεράς είναι φελλοί και ψεκασμένοι γελάω δυνατά. Εδώ υπάρχει συμφωνία...

Η εξουσία και το χρήμα έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαλθακούς, βουτυράτους, υπάρχει ταβάνι. Εδώ τα λέγαμε ότι προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ ήταν για νήπια. Ποιος απ αυτούς έχει διαβάσει το βιβλίο του Λένιν <Τι είναι "Οι Φίλοι του Λαού" και πώς πολεμούν τους σοσιαλδημοκράτες>;

Δυο παραδείγματα για να ενισχύσω τα λεγόμενά μου. Η 17Ν είναι μια παραφυάδα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, μαρξιστών τροτσκιστών, που την κυνήγαγε όλη η γη και αν δεν έσκαγε η μπόμπα στα χέρια του άλλου ακόμα θα την έψαχναν. Το δεύτερο είναι ότι μέσα σε 15 μέρες σφουγγάρισαν όλο το σύστημα της μεταπολίτευσης, στεγνό καθάρισμα.

Πιστεύω λοιπόν ότι μέσα στον πυρήνα της αριστερής πλατφόρμας και στο σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο των συμβούλων του, εσωτερικών και εξωτερικών, υπάρχουν τεράστιας ευφυίας μυαλά.

Οσο για την κίνηση να φτιάξουν αντιπολίτευση μέσα στο κόμμα τους, σε λίγα χρόνια θα δίνεται ως case study στις Πολιτικές Επιστήμες στο Harvard University , μη σου πω ότι θα είναι on line game ανώτερο του Playstation!

Διαβάστε ακόμα:

Με μώλωπες και έρπη, αλλά όρθιος ο Τσίπρας